Inrikta annonserna på lönsamma geografiska platser

Den här analysen hjälper dig att hitta platser (länder eller regioner/orter) med användare som har hög konverterings- eller transaktionsfrekvens. Sedan kan du använda dig av informationen för att inrikta dina annonser på de geografiska platser som är mest lönsamma.

Undersökning

Leta reda på de regioner/orter som har högre resultatstatistik än genomsnittet. Kan det vara en bra idé att inrikta annonseringen på sökningar från de platserna?

1. Välj Målgrupp > Demografi > Plats.

2. Välj Segment och använd standardsegmentet Söktrafik.

3. Klicka på kartan så att du ser information om det relevanta landet/området, till exempel Sverige. Eller använd det avancerade filtret i tabellen om du vill utesluta lokala områden och behålla ett internationellt dataurval.

4. Ändra den primära dimensionen till Region (till exempel län) eller Ort i tabellen.

5. Välj dataurvalet Jämförelse högst upp till höger i tabellen. Välj specifik statistik på rullgardinsmenyn.

Om du har ett internationellt företag eller planerar att expandera internationellt, kanske du vill hitta andra platser där det sker många besök. Öppna fliken Kartöversikt och välj Webbplatsanvändning. Välj Besök på rullgardinsmenyn på kartan.

Välj en Måluppsättning eller E-handel på fliken Utforskaren om du vill hitta platser som ger fler eller färre konverteringar. Läs statistiken om varje land/område och klicka på platsen om du vill undersöka regioner där.

Åtgärd

Pröva att använda geografiskt inriktade kampanjer på platser med hög konverterings- eller transaktionsfrekvens. Du kan ändra platsinriktningen för annonserna i kampanjinställningarna. I annonsgrupperna kan du anpassa annonstexten till de lokala användarna. Om ett resebolag exempelvis ser att användare från Göteborg ger högre konverteringsfrekvens för e-handel, kan de skapa en geografiskt inriktad kampanj för Göteborg där en av annonstexterna är ”Billiga biljetter från Göteborg”. Eller om du märker att användare utanför Sverige söker efter och köper dina produkter, kan du bestämma dig för att utöka sökinriktningen till andra länder.