Målretting av annonser mot lønnsomme geografiske områder

Denne analysen hjelper deg å identifisere steder (land eller områder/byer) med brukere som har høye konverterings- eller transaksjonsfrekvenser. Du kan bruke denne informasjonen for å målrette annonser mot de mest lønnsomme geografiske områdene.

Undersøkelse

Identifiser områdene eller byene med bedre resultater enn gjennomsnittet. Kan det være hensiktsmessig for bedriften din å målrette mot søk i disse områdene?

1. Gå til Målgruppe > Demografi > Sted.

2. Bruk standardsegmentet Søketrafikk under Segmenter.

3. Klikk på kartet for å se detaljert informasjon om et relevant land/område (f.eks. Norge). Alternativt kan du bruke det avanserte filteret i tabellen for å ekskludere lokale områder og beholde den internasjonale visningen.

4. Velg enten Område (f.eks. delstat) eller By som hoveddimensjon i tabellen.

5. Velg Sammenligning-visningen øverst til høyre i tabellen. Bruk rullegardinmenyen for å velge en bestemt beregning.

Hvis du driver en internasjonal bedrift eller planlegger å utvide utenfor landegrensene, kan det være lurt å identifisere andre steder som får mange økter. Velg NettstedbrukKartoverlegg-fanen. Velg Økter i rullegardinmenyen på kartet.

Hvis du ønsker å se etter steder med få eller mange konverteringer, velger du Målsett eller NetthandelUtforsker-fanen. Undersøk beregningene for hvert land eller territorium, og klikk på navnet på landet eller territoriet for å se nærmere på regioner.

Handling

Test ut geografisk målrettede kampanjer på stedene du ser har høy konverterings- eller transaksjonsfrekvens. Du kan endre stedsmålrettingen til annonsene dine i kampanjeinnstillingene, og i annonsegruppene kan du tilpasse annonsekopien din ut fra brukerne i området. La oss si at et reiseselskap oppdager at brukere fra Trondheim har en høyere konverteringsfrekvens for netthandel. Det kan da opprette en geografisk målrettet kampanje for Trondheim, og bruke en annonsetekst som inneholder «Billige billetter fra Trondheim». Eller: Hvis brukere utenfor Norge søker etter og kjøper produkter fra et norsk nettsted, kan nettstedet vurdere å utvide søkemålrettingen til utlandet.