Kohdista mainoksesi kannattaviin maantieteellisiin sijainteihin

Tämän analyysin avulla voit tunnistaa sijainnit (maat tai alueet/kaupungit), joista tulevien käyttäjien tulosprosentti ja tapahtumamäärät ovat korkeat. Tietojen perusteella voit kohdistaa mainoksesi kannattavimpiin maantieteellisiin sijainteihin.

Tutkimus

Tunnista alueet tai kaupungit, joista saadaan keskimääräistä parempia tehokkuustietoja. Mieti, kannattaako yrityksesi kohdistaa hakuihin näillä alueilla.

1. Siirry kohtaan Yleisö > Kohderyhmätiedot > Sijainti.

2. Siirry segmentteihin ja ota käyttöön Hakuliikenne-oletussegmentti.

3. Klikkaamalla kartalla olevaa maata tai aluetta, kuten Suomea, pääset tarkastelemaan yksityiskohtia. Vaihtoehtoisesti voit käyttää tarkennettua suodatinta taulukossa, sulkea sen avulla paikallisia alueita pois ja säilyttää kansainvälisen näkymän.

4. Vaihda taulukossa ensisijaiseksi mittasuhteeksi Alue (esim. osavaltio) tai Kaupunki.

5. Valitse taulukon oikeasta yläkulmasta Vertailu-näkymä. Valitse haluamasi tieto avattavasta valikosta.

Jos yrityksesi on kansainvälinen tai jos suunnittelet laajentumista kansainvälisesti, voit yksilöidä muita sijainteja, joista tulee paljon istuntoja. Valitse Kartan peittokuva -välilehdellä Sivuston käyttö. Valitse kartan avattavasta valikosta Istunnot.

Voit tarkastella suuria tai pieniä tulosprosentteja tuottavia sijainteja valitsemalla Tavoiteryhmä tai Verkkokauppa Tutki-välilehdellä. Tutki maiden ja alueiden tietoja ja klikkaa kohteita, joiden alialueita haluat tarkastella.

Toiminto

Testaa maantieteellisesti kohdistettuja kampanjoita sijainneissa, joissa olet havainnut tulosprosentin tai tapahtumien määrän olevan korkea. Voit muuttaa mainostesi aluekohdistusta kampanja-asetuksissa ja mainosryhmissä voit muokata mainostekstiä kyseisen alueen käyttäjille sopivaksi. Jos esimerkiksi matkailuyritys huomaa, että käyttäjillä Tampereelta on korkeampi verkkokaupan tulosprosentti, yritys voi luoda Tampereelle maantieteellisesti kohdistetun kampanjan, jonka mainostekstissä lukee "Halpoja lippuja Tampereelta". Jos taas huomataan, että Suomen ulkopuoliset käyttäjät hakevat ja ostavat sivuston sisältämiä tuotteita, hakukohdistus voidaan laajentaa kansainväliseksi.