Google Ads-zoekopdrachten

Bekijk welke zoekopdrachten uw Google Ads-advertenties hebben geactiveerd.

Gebruik het rapport Zoekopdrachten om te kijken welke zoekopdrachten tot een weergave van uw Google Ads-advertenties hebben geleid. Als u precies weet hoe gebruikers zoeken naar uw type product of service, kunt u uw Google Ads-zoekwoordenlijst verfijnen, een bredere doelgroep bereiken en uw advertenties effectiever weergeven.

Voeg Zoekwoord toe als secundaire dimensie om te bekijken welke zoekopdrachten overeenkomen met welke zoekwoorden in uw account. U ziet bijvoorbeeld dat één zoekwoord overeenkomsten opleverde met verschillende zoekopdrachten, veel gebruikers heeft getrokken en veel opbrengst heeft gegenereerd. Dit zoekwoord is dus een uitstekende keuze. Als een zoekwoord daarentegen overeenkomt met slechts één tekenreeks voor een zoekopdracht en weinig inkomsten genereert, kunt u in uw Google Ads-account misschien beter een ander zoektype voor het zoekwoord gebruiken. Als u bijvoorbeeld de optie voor exact zoeken gebruikt, maar dit niet tot het gewenste succes leidt, kunt u overgaan op breed zoeken.

Als u de prestaties van zoekopdrachten van meerdere woorden (zeer specifieke zoekwoorden) wilt vergelijken met kortere zoekopdrachten (hoofdzoekwoorden), wijzigt u de primaire dimensie in Aantal woorden in zoekopdracht. De dimensie Aantal woorden in zoekopdracht gebruikt een spatie als scheidingsteken om het aantal woorden in de zoekopdracht te tellen.

Voor gegevens van zoekopdrachten gelden gegevensdrempelwaarden. Deze worden toegepast om te voorkomen dat iemand die een rapport bekijkt, de identiteit van afzonderlijke gebruikers kan afleiden op basis van verschillende signalen in de gegevens. Als drempelwaarden op het rapport van toepassing zijn, kan de rij met die gegevens worden achtergehouden als het totale aantal sessies te klein is.

Gerelateerde bronnen

Ga naar het Helpcentrum van Google Ads voor meer informatie over zoekwoordopties.