Om Sociale plugins og interaktioner

Mange sociale netværk har integrerbare knapper og widgets, så brugerne nemt kan dele indhold fra nettet eller fra en app (f.eks. Twitter-knappen "Del"). Brugerinteraktioner med disse integrerede sociale knapper repræsenterer sociale interaktioner med dit indhold. Disse sociale interaktioner er værdifulde signaler på brugerengagement og kan måles med Analytics.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Dataindsamling

En social interaktion, f.eks. en sidevisning, en skærmbilledvisning eller en hændelse, er en unik hittype, der omfatter et sæt unikke værdier, der beskriver den sociale interaktion.

Datamodellen

En social interaktion i Analytics repræsenteres af følgende felter:

Felt Type Påkrævet Beskrivelse
socialNetwork streng Påkrævet Det sociale netværk, der måles (f.eks. Facebook, Twitter).
socialAction streng Påkrævet Den sociale handling, brugeren foretager, f.eks. "Synes god om" eller "Del".
socialTarget streng Valgfri Det indhold, som den sociale handling blev foretaget på, f.eks. stien for en artikel eller en video.

Måling

Der skal måles en social interaktion, når en bruger fuldfører en interaktion med en integreret social knap eller widget.

En udvikler kan f.eks. måle en brugers interaktion med Twitter-knappen på en webside med følgende værdier:

Måling af social interaktion: En artikel med indholds-id'et article_5555 deles via den integrerede Twitter-knap "Del". Delingen måles som en social interaktion i Analytics.

Hver knap eller widget kan have sin egen API, som udviklerne skal integrere med for at kunne måle sociale interaktioner. Udviklerne skal læse API-dokumentationen fra det enkelte netværk for at få flere oplysninger om, hvordan de bedst integrerer.

Indsamling af sociale interaktioner

Udviklere kan indsamle data for sociale interaktioner ved hjælp af følgende klientbiblioteker eller protokoller:

Web: analytics.js
Android-SDK
iOS-SDK
Measurement Protocol

Rapportering

Når behandlingen er færdig, har du adgang til dataene for social interaktion via rapporten Socialt plugin eller tilpassede rapporter på webgrænsefladen eller via Core Reporting API.

Følgende dimensioner og metrics for social interaktion er tilgængelige i Analytics:

Dimensioner for social interaktion

Webgrænseflade Core Reporting API Beskrivelse
Social kilde ga:socialInteractionNetwork En værdi, der repræsenterer det sociale netværk, der spores (f.eks. Google, Facebook, Twitter, LinkedIn)
Social handling ga:socialInteractionAction En værdi, der repræsenterer den sociale handling, der spores (f.eks. del, synes godt om, tilføj bogmærke)
Social kilde og handling ga:socialInteractionNetworkAction En værdi, der repræsenterer sammenkædningen af det sociale netværk og den handling, der måles (f.eks. Google: Del, Facebook: Synes godt om
Social enhed ga:socialInteractionTarget En værdi, der repræsenterer den webadresse (eller ressource), der modtager handlingen for det sociale netværk.

Metrics for social interaktion

Webgrænseflade Core Reporting API Beskrivelse
Sociale handlinger ga:socialInteractions Det samlede antal sociale interaktioner.
Unikke sociale interaktioner ga:uniqueSocialInteractions Antallet af sessioner, hvor de angivne sociale handlinger forekom mindst én gang. Baseret på en unik kombination af netværk, handling og mål.
Handlinger pr. social session ga:socialInteractionsPerSession Antallet af sociale interaktioner pr.session.

Du kan se den komplette liste over dimensioner og metrics, der er tilgængelige via Core Reporting API, på siden med listen over sociale dimensioner og metrics for Core Reporting API'en.

Eksempel

Følgende komplette eksempel viser, hvordan værdierne indsamles, behandles og gøres tilgængelige via de forskellige dimensioner og metrics for social interaktion.

Indsamling

I dette eksempel deler én bruger to forskellige artikler fra et website via den integrerede Twitter-knap "Del". På indsamlingstidspunktet sender udvikleren to sociale interaktioner til Analytics, én for hver "deling", med følgende værdier:

Eksempel: En bruger interagerer med den integrerede Twitter-knap "Del" i to forskellige artikler i én session.

Rapportering

Efter behandlingen ser en tilpasset rapport, der bruger social enhed som dimension og hver af de enkelte metrics for social interaktion, således ud:

Social enhed Sociale handlinger Unikke sociale handlinger Handlinger pr. social session
/articles/2012/june/article?id=5555 1 1 2
/articles/2012/june/article?id=6000 1 1 2

En tilpasset rapport, der bruger social handling som dimension om samme metrics for social handling som ovenfor, vil på den anden side se således ud:

Social handling Sociale handlinger Unikke sociale handlinger Handlinger pr. social session
Twitter/Del 2 1 2

Unikke sociale handlinger

Bemærk! I ovenstående eksempel tilskrives der kun én unik social handling til netværk/handling-kombinationen Twitter/Del. Selvom brugeren interagerede med to forskellige "Del"-knapper for Twitter, havde de begge netværk/handling-kombinationen Twitter/Del, hvilket medfører én unik social handling i rapporterne.

Handlinger pr. social session

I ovenstående eksempel skal du som det sidste bemærke, at Handlinger pr. social session beregnes ved at dividere det samlede antal sociale handlinger, i dette tilfælde 2, med antallet af unikke sociale handlinger, i dette tilfælde 1.