Tolka Webbplatshastighet

Innehåll i artikeln:

Var du hittar mätvärdena och vad de betyder

Rapporten Sidtider > flikarna Utforskaren och Kartöversikt > underfliken Webbplatsanvändning

• Genomsnittlig sidhämtningstid – Genomsnittlig tid i antal sekunder som det tar att läsa in sidan från initieringen av sidvisningen (till exempel ett klick på en sidlänk) till dess att sidan är inläst i sin helhet i webbläsaren.

Genomsnittlig sidhämtningstid består av två delar: nätverks- och servertid och webbläsartid. Avsnittet Tekniskt på fliken Utforskaren innehåller statistik om nätverket och servern. Resterande tid används av webbläsaren till att analysera och köra JavaScript-koden och rendera sidan.
  • Sidvisningar: Antalet gånger som sidan visades under det valda datumintervallet
  • Urval för sidhämtning: Antalet sidvisningar i urvalet som användes för att beräkna genomsnittlig hämtningstid
  • Avvisningsfrekvens: Procentandelen sidvisningar där sidan var den enda som visades under sessionen
  • % utgång: Procentandelen sidvisningar där sidan var den sista som visades under sessionen
  • Sidvärde: Genomsnittligt värde på sidan eller sidorna. sidvärde = ((transaktionsintäkter + totalt målvärde) / unika sidvisningar av sidan eller sidorna)

Rapporten Sidtider > flikarna Utforskaren och Kartöversikt > underfliken Teknik

• Sidvisningar: Antalet gånger som sidan visades under det valda datumintervallet
  • Genomsnittlig sidhämtningstid – Genomsnittlig tid i antal sekunder som det tar att läsa in sidan från initieringen av sidvisningen (till exempel ett klick på en sidlänk) till dess att sidan är inläst i sin helhet i webbläsaren.

Genomsnittlig sidhämtningstid består av två delar: nätverks- och servertid och webbläsartid. Avsnittet Tekniskt på fliken Utforskaren innehåller statistik om nätverket och servern. Resterande tid används av webbläsaren till att analysera och köra JavaScript-koden och rendera sidan.
  • Gen. omdirigeringstid: Tiden för omdirigering innan sidan hämtas. Om inga omdirigeringar sker, är det förväntade värdet 0.
  • Gen. domänuppslagstid: Genomsnittlig tid för DNS-sökning för sidan
  • Gen. serveranslutningstid: Den tid det tar för användaren att ansluta till servern
  • Gen. serversvarstid: Den tid det tar för servern att svara på en användares begäran, inklusive nätverkstiden från användarens plats till servern
  • Gen. sidhämtningstid: Den tid det tar att hämta sidan

Du kan se sambandet mellan dessa mätvärden i följande diagram:

Rapporten Sidtider > flikarna Utforskaren och Kartöversikt > underfliken DOM-tider

• Sidvisningar: Antalet gånger som sidan visades under det valda datumintervallet
  • Genomsnittlig interaktionstid för dokument: Genomsnittlig tid (i sekunder) som webbläsaren behöver för att analysera dokumentet (DOMInteractive), inräknat nätverkstiden från användarens plats till servern. Vid denna tidpunkt kan användaren interagera med DOM (Document Object Model) även om den inte är helt och hållet inläst.
  • Genomsnittlig inläsningstid för dokumentinnehåll: Genomsnittlig tid (i sekunder) som webbläsaren behöver för att analysera dokumentet och köra skript som är fördröjda och har infogats av textanalysator (DOMContentLoaded), inräknat nätverkstiden från användarens plats till servern. Analysen av dokumentet är klar och DOM är klar, men formatmallar, bilder och underordnade ramar som refereras kanske ännu inte har lästs in. Den här händelsen är ofta startpunkten för körning av JavaScript-ramverk, till exempel JQuerys onready()-motanrop.
  • Genomsnittlig sidhämtningstid – Genomsnittlig tid i antal sekunder som det tar att läsa in sidan från initieringen av sidvisningen (till exempel ett klick på en sidlänk) till dess att sidan är inläst i sin helhet i webbläsaren.

Genomsnittlig sidhämtningstid består av två delar: nätverks- och servertid och webbläsartid. Avsnittet Tekniskt på fliken Utforskaren innehåller statistik om nätverket och servern. Resterande tid använder webbläsaren till att analysera och köra Javascript-koden och rendera sidan.

Läs mer om Navigation Timing API och dessa specifika tidsattribut.

Om den här statistiken ibland visar längre sidhämtningstider än vanligt, beror det på antalet urval under det aktuella datumintervallet.

Rapporten Användartimer > flikarna Utforskaren och Kartöversikt

Här visas följande mätvärden efter Tidskategori, Tidsvariabel och Tidsetikett (som du definierar i tidskoden):

• Gen. tid för användare: Genomsnittlig tid (i sekunder) som det tar att köra tidskoden
  • Urval för användartimer: Antalet dataurval som hämtas

Rapporterna Sidtider och Användartimer > fliken Distribution

Den här fliken innehåller tidssegment så att du kan avgöra om den största delen av dina sidor/resurser hämtas/körs inom godtagbara gränser. Om du vill få information om hämtningstiden för en viss sida eller resurs, kan du visa detaljer om statistikvärdet på fliken Utforskaren och sedan klicka på fliken Distribution för att se fördelningen mellan hämtnings- respektive körningstid.

Vid analyser av hämtningstid ger det genomsnittliga värdet inte alltid en korrekt bild, eftersom ett fåtal extremvärden kan göra värdet missvisande. Möjligheten att se värdefördelningen ger en mer rättvisande bild.

Insikter och åtgärder

Du kan använda rapporten Sidtider om du vill mäta var hämtningstiderna för dina sidor får störst konsekvenser. Du kanske till exempel upptäcker att målgruppen för din webbplats finns i ett geografiskt område där anslutningshastigheten är långsammare än vad som är optimalt för dina sidor. Eller så kanske du ser att hämtningstiderna för sidorna varierar kraftigt i olika webbläsare. När du har tillgång till den här informationen, kan du vidta exakta åtgärder för att förbättra webbplatsens resultat. Exempel:

• För sidor som har längre hämtningstid med vissa webbläsare, kan du undersöka problem med webbläsaren och visa sidor som är bättre anpassade till den webbläsaren.
  • Om viktiga geografiska områden eller internetleverantörer har längre hämtningstid, kan du visa sidvarianter som är bättre lämpade för lägre bandbredd.
  • Om målsidorna har längre hämtningstid, kan du fokusera på att förbättra de sidor som får flest sidvisningar.
  • Om den genomsnittliga hämtningstiden är längre än önskat, kan du ta reda på konsekvenserna genom att analysera fördelningen över tidssegment.

När du funderar på var du behöver förbättra hämtningstiden, bör du prioritera objekten med högst hämtningstid först. Om du till exempel har

• hög genomsnittlig omdirigeringstid: Analysera om omdirigeringarna verkligen behövs. Kontrollera också källorna så att du ser om en viss hänvisningsadress orsakar hög omdirigeringslatens.
  • hög genomsnittlig domänuppslagstid: Överväg att byta till en DNS-leverantör som ger kortare svarstider överlag.
  • hög genomsnittlig serversvarstid: Minska backend-bearbetningstiden eller placera en server närmare användarna.
  • hög genomsnittlig sidhämtningstid: Minska den inledande datastorleken.