Overview

Experimentvereisten en inloggen

Vereisten

Voordat u Contentexperimenten gebruikt, moet u een Google-account maken als u dit nog niet heeft, een Analytics-account maken en de Analytics-trackingcode aan uw webpagina's toevoegen. Meer informatie

Experimenten zijn alleen compatibel met de trackingmethoden analytics.js, ga.js en Google Tag Manager. Als u een andere methode voor bijhouden gebruikt, is de informatie over experimenten mogelijk niet van toepassing op uw implementatie en rapporten.

Als u Tag Manager gebruikt, kunt u alleen experimenten voor mobiele apps maken. Tag Manager-webcontainers werken niet met experimenten.

Inloggen bij Analytics en Contentexperimenten openen

Contentexperimenten is geïntegreerd in Google Analytics zodat u uw experimenten kunt uitvoeren en een grote hoeveelheid gegevens kunt onderzoeken in dezelfde omgeving.

Nadat u uw Analytics-account heeft ingesteld, kunt u Experimenten op elk gewenst moment openen:

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Ga naar uw weergave.
  3. Open Rapporten.
  4. Selecteer Gedrag > Experimenten.
  5. Klik op Experiment maken.

De wizard begeleidt u bij het instellen van uw eerste experiment.

Naast het instellen van experimenten met de wizard kunt u ook de nieuwe experimenten-API gebruiken.