Overview

De interface van Contentexperimenten

Naast het instellen van experimenten met de interface die we aanbieden, kunt u ook de nieuwe experimenten-API gebruiken.

Contentexperimenten heeft drie hoofdgebieden: de setupwizard voor experimenten, de lijst met experimenten en de afzonderlijke rapporten voor elk experiment. Daarnaast kunt u gegevens zien over uw experiment in de dataweergave van Analytics.

Experimentwizard

Als u nog geen experimenten heeft aangemaakt, ziet u de overzichtspagina voor de experiment-setupwizard wanneer u Contentexperimenten opent. Klik op EXPERIMENT STARTEN om een experiment te maken voor deze pagina.

Als u al eerder experimenten heeft gemaakt, ziet u de experimentenlijst wanneer u Contentexperimenten opent.

Als u op deze pagina een experiment wilt maken, klikt u op Experiment aanmaken.

De setupwizard wordt geopend, ongeacht of u op de overzichtspagina of op de experimentlijst begint, zodat u deze vier stappen kunt uitvoeren:

1. Het doel van uw experiment kiezen

Selecteer het doel waarvoor u conversies wilt verbeteren, of de statistiek waarvoor u de prestaties wilt verbeteren en het percentage verkeer dat u wilt opnemen.

2. De oorspronkelijke en de variantpagina's aanduiden

Voer de URL's in voor de oorspronkelijke pagina die u wilt testen en voor maximaal 10 varianten van die pagina.

3. De experimentcode toevoegen aan uw oorspronkelijke pagina

Hoewel uw Analytics-trackingcode wordt gebruikt voor een groot deel van een experiment, hoeft u de experimentcode maar op één pagina toe te voegen. Als u liever niet met code werkt en als er iemand is die u kan helpen, kan Contentexperimenten een e-mail aan die persoon sturen met het verzoek u te helpen.

Wanneer u klikt op Volgende, controleert Experimenten of uw oorspronkelijke pagina en uw variantpagina goed werken.
  4. Uw experiment bekijken en starten
    U kunt de configuratie bekijken en uw experiment starten.

Contentexperimenten slaat alle informatie die u tijdens het instellen invoert, automatisch op, zodat u op elk gewenst punt kunt stoppen om later verder te gaan. Als u het instellen van een experiment wilt hervatten, opent u de lijst en klikt u op de naam van het experiment.

Experimentenlijst

Nadat u uw eerste experiment heeft gemaakt, is de experimentenlijst de eerste pagina die u te zien krijgt wanneer u Contentexperimenten opent. Hier ziet u een kort overzicht van al uw experimenten.

Open de experimentenlijst om het volgende te zien:

• Belangrijke meldingen over uw experimenten
  • Welke experimenten actief zijn
  • Of een experiment een winnende pagina heeft opgeleverd
  • Op welke datum het experiment is gestart
  • Op welke datum het experiment is beëindigd

U kunt op deze pagina nieuwe experimenten maken en in uw bestaande experimenten zoeken.

Experimentrapport

Wanneer u op een experiment in de lijst klikt, wordt er een gedetailleerd rapport over dat experiment geopend.

Dit rapport bevat de volgende informatie:

• De status van uw experiment
  • Hoe de pagina's in uw experiment presteren
  • Of een bepaalde pagina het duidelijk beter doet dan de rest

U kunt ook acties uitvoeren op experimenten, zoals:

• Een experiment stoppen
  • Het percentage sitegebruikers wijzigen dat het experiment ziet
  • Wijzigen wie er per e-mail op de hoogte moet worden gesteld van wijzigingen in een experiment
  • Een bepaalde pagina uitschakelen