Overview

Elementen van een experiment

De ingrediënten

Voor experimenten is het volgende vereist:

• Verschillende versies van uw webpagina's om aan uw gebruikers te presenteren.
  • Doelen die u heeft opgezet in Analytics.
  • E-commerce bijhouden als u deze statistieken als doelstellingen wilt gebruiken.

Elke experimentpagina wordt gemeten aan de hand van het percentage gebruikers dat de pagina ziet en het doel bereikt.

Pagina-elementen die u kunt testen

Maak verschillende versies van uw webpagina's om het volgende te testen:

• Koppen en headers
  • Afbeeldingen en pictogrammen
  • Tekst
  • Call-to-actions
  • Paginaopmaak

Analytics-doelen die u kunt gebruiken in Experimenten

U kunt doelen instellen in Analytics en deze vervolgens gebruiken als basis voor uw experimenten.

• URL-bestemmingsdoelen
    Een experiment met een URL-bestemmingsdoel is erop gericht gebruikers naar een bepaalde webpagina te leiden.
    Gebruik dit type doel om te zien hoe goed uw testpagina's gebruikers aanmoedigen een pad te volgen naar een productpagina, een pagina met daarop de locatie van uw bedrijf of pagina's waarop u advertenties verkoopt.

• Gebeurtenisdoelen
    Een experiment met een gebeurtenisdoel is erop gericht gebruikers een bepaalde actie op een pagina te laten uitvoeren.
    Gebruik dit type doel om erachter te komen hoe goed uw testpagina's gebruikers aanmoedigen zich aan te melden voor een nieuwsbrief, een video te bekijken of voor een product op Toevoegen aan winkelwagentje te klikken.

• Doelen voor duur van sessie
    Gebruik dit type doel om erachter te komen hoe goed uw testpagina's gebruikers aanmoedigen ten minste de door u gewenste minimale hoeveelheid tijd op uw site door te brengen. Als u bijvoorbeeld een nieuwssite heeft, wilt u dat gebruikers voldoende tijd op de site doorbrengen om de artikelen te lezen en voldoende tijd om de tarieven te valideren die u voor advertenties in rekening brengt.

• Doelen voor pagina's per sessie
    Net als met doelen voor duur van sessie krijgt u met doelen voor pagina's per sessie inzicht in de hoeveelheid inhoud die gebruikers bekijken en of dit aan uw gestelde doel voldoet. Bladeren ze door voldoende productpagina's, lezen ze artikelen in de secties Politiek, Sport en Lifestyle?

Analytics-statistieken die u kunt gebruiken in Experimenten

Naast doelen kunt u ook andere beschikbare statistieken gebruiken als einddoel van uw experiment. U kunt bijvoorbeeld testen welke pagina tot een vermindering van het bouncepercentage leidt of voor de grootste verhoging van opbrengst of sessieduur zorgt.

Met Experimenten wordt gezocht naar de variant die het bouncepercentage verlaagt en de variant die de waarde voor alle andere statistieken verhoogt.

Als u e-commercestatistieken in een experiment wilt gebruiken, moet u 'e-commerce bijhouden' inschakelen voor die dataweergave.

Testrichtlijnen

Om snellere en betrouwbaardere resultaten te krijgen:

• Test slechts een paar elementen
    Als u op elke pagina meerdere elementen test, kan het moeilijk zijn om erachter te komen welk element of welke combinatie van elementen precies tot het gewenste resultaat heeft geleid. U kunt bijvoorbeeld meerdere pagina's maken met dezelfde dezelfde opmaak en tekst en alleen de hoofdafbeelding op elke pagina wijzigen. U ziet dan of verschillen tussen paginaresultaten het gevolg zijn van de afbeelding.

• Gebruik pagina's met veel bezoekers
    Hoe meer mensen een pagina zien of een doel bereiken, hoe minder tijd het kost om gegevens te verzamelen.

• Maak grote wijzigingen
    Kleine wijzigingen worden misschien niet gezien door uw gebruikers en ze kunnen tot weinigzeggende resultaten leiden.

• Blijf testen
    Met vervolgtests kunt u doorbouwen op het succes van uw experiment. Kreeg u veel meer aankopen met een bepaalde kop? Test de kop in dat geval naast een productafbeelding of de foto van een vertegenwoordiger.

Volgende stappen