Översikt

Fördelar med experiment

Om du har en hemsida har du antagligen aktiviteter som du vill att användarna ska fylla i (t.ex. göra ett köp, registrera sig för ett nyhetsbrev) och/eller värden som du vill förbättra (t.ex. intäkter, besökslängd, avvisningsfrekvens). Med innehållsexperiment kan du testa vilken version av en målsida som ger störst förbättring av konverteringar (dvs. slutförda aktiviteter som du mäter som mål) eller mätvärde. Du kan testa högst tio sidvarianter åt gången.

Om du vill genomföra experimenten med dina appar kan du använda Experiment-API eller skapa experimenten i Google Taggstyrning . Du kan även använda API:et för webbsidesexperiment.

Tillvägagångssättet med innehållsexperiment skiljer sig något från vanlig A/B-testning och testning av flera varianter. Innehållsexperiment används med A/B/ N -modell. Du testar inte bara två versioner av en sida som med A/B-testning och du testar inte olika kombinationer av komponenter på en enstaka sida som med testning av flera varianter. Istället testar du upp till tio fullständiga versioner av en och samma sida, som alla levereras till användare från en separat webbadress.

Kom ihåg att du inte kan använda olika värdnamn/domäner när du skapar varianter. Om din ursprungliga sida till exempel är www.example.com/ursprunglig_sida måste variantsidorna också finnas på domänen www.example.com (t.ex. www.example.com/variant_1, www.example.com/variant_2 osv.).

Vad du kan göra med Innehållsexperiment i Analytics

Med innehållsexperiment kan du

• jämföra resultatet med olika webbsidor eller appskärmar med hjälp av ett slumpmässigt urval av dina användare
  • ange hur stor procentandel av besökarna som ska omfattas av experimentet
  • välja vilken målsättning du vill testa
  • få information om resultatet av experimentet via e-post.

Exempel på hur du kan förbättra verksamheten med hjälp av experiment

Anta att du har en webbplats där du säljer städtjänster. Du erbjuder enklare städning, grovstädning av hela huset och noggrann städning av en mindre yta. Noggrann städning är mest lönsamt och därför vill du få fler kunder att köpa den tjänsten.

Eftersom de flesta användare hamnar på startsidan är det den första sidan du vill testa. I experimentet skapar du flera nya varianter av webbsidan: en med en stor röd rubrik om noggrann städning, en om fördelarna med noggrann städning och en där du placerar en ikon bredvid länken som kunden kan klicka på för att köpa tjänsten.

När du har skapat och startat experimentet visas en av de fyra sidvarianterna, inräknat den ursprungliga startsidan, för ett slumpmässigt urval av användarna. Allt du behöver göra är att vänta och se vilken sida som får procentuellt störst andel användare att köpa noggrann städning.

När du ser vilken sida som ger flest konverteringar kan du se till att den visas för alla användare.

Observera att användare som har installerat webbläsartillägget Analytics Opt-out inte ser några webbaserade innehållsexperiment.