Overview

Voordelen van experimenten

Als u een website heeft, heeft u activiteiten die u door gebruikers wilt laten voltooien (zoals een aankoop doen of aanmelden voor een nieuwsbrief) en/of statistieken die u wilt verbeteren (zoals inkomsten, duur van sessies en het bouncepercentage). Met Contentexperimenten kunt u testen welke versie van een bestemmingspagina de grootste verbetering in het aantal conversies oplevert (d.w.z. uitgevoerde acties die u meet als doel of als indicatorwaarde). U kunt maximaal 10 varianten van een bestemmingspagina testen.

Als u wilt experimenteren met uw apps, kunt u gebruikmaken van de Experiments API of experimenten opstellen in Tag Manager . U kunt de API ook gebruiken voor webpagina-experimenten.

Contentexperimenten hanteert een iets andere aanpak dan standaard A/B- en multivariate-tests. Contentexperimenten maakt gebruik van een A/B/ N -model. U test niet slechts twee versies van een pagina, zoals bij A/B-tests, of verschillende combinaties van componenten op een enkele pagina, zoals bij multivariate-tests. In plaats daarvan test u tot tien volledige versies van één pagina die elk via een afzonderlijke URL worden geleverd aan gebruikers.

Houd er rekening mee dat u geen gebruik kunt maken van verschillende hostnamen/domeinen wanneer u varianten maakt. Als uw oorspronkelijke pagina bijvoorbeeld www.example.com/oorspronkelijke_pagina is, moeten uw variantpagina's ook deel uitmaken van het domein www.example.com (bijvoorbeeld: www.example.com/variatie_1, www.example.com/variatie_2, enz.).

Wat u kunt doen met Contentexperimenten in Analytics

Met Contentexperimenten kunt u het volgende doen:

• Vergelijken hoe verschillende webpagina's of app-schermen presteren, aan de hand van een aselecte steekproef uit uw gebruikerspopulatie
  • Aangeven welk percentage van uw gebruikers deelneemt aan het experiment
  • Het doel kiezen dat u wilt testen
  • Updates ontvangen per e-mail over hoe het gaat met uw experiment

Een voorbeeld van het gebruik van experimenten om betere zaken te doen

Stel dat u een website heeft waarop u schoonmaakwerkzaamheden aanbiedt. U biedt algemene schoonmaak, grondige schoonmaak of gedetailleerde schoonmaak. Gedetailleerde schoonmaak is de meest winstgevende van de drie, dus u wilt dat meer mensen voor deze optie kiezen.

De meeste gebruikers komen binnen op uw startpagina, dus dit is de eerste pagina die u wilt gebruiken voor het testen. Voor uw experiment maakt u verschillende nieuwe versies van deze webpagina; één waarbij gedetailleerde schoonmaak met grote rode letters wordt aangeprezen, één waarbij uitgebreid de voordelen van gedetailleerde schoonmaak worden uitgelegd, en één waarbij u een pictogram plaatst naast de link om gedetailleerde schoonmaak te bestellen.

Zodra het experiment is opgezet en gelanceerd, krijgt een willekeurig deel van uw gebruikers de verschillende pagina's te zien, waaronder uw oorspronkelijke startpagina. U wacht vervolgens af bij welke pagina het hoogste percentage kiest voor de gedetailleerde schoonmaak.

Zodra u ziet welke pagina de meeste conversies oplevert, kunt u van die pagina de live pagina voor alle gebruikers maken.

Gebruikers die de Analytics Opt-out Browser Add-on hebben geïnstalleerd, krijgen geen web-contentexperimenten te zien.