Yleiskatsaus

Kokeilujen edut

Verkkosivustojen omistajilla on tyypillisesti tavoitteita, joita vierailijoiden halutaan täyttävän (esimerkiksi ostoksen tekeminen tai uutiskirjeen tilaaminen), tai tietoja, joita halutaan parantaa (esimerkiksi tuottoa, käynnin kesto ja välitöntä poistumisprosenttia). Kokeilujen avulla voit testata, mikä aloitussivun versio parantaa tavoitteen toteutumista tai tietoarvoa eniten. Voit testata enintään viisi sivun muunnelmaa.

Jos haluat tehdä kokeiluja sovelluksillasi, voit käyttää kokeilujen sovellusliittymää. Voit käyttää tätä sovellusliittymää myös verkkosivukokeiluihin.

Sisältökokeilut ovat hieman erilainen tapa kuin tavallinen A/B- tai monimuuttujatestaus. Sisältökokeilut ovat pikemminkin A/B/N-testausta. Et testaa vain kahta versiota sivusta, kuten A/B-testauksessa, etkä testaa osien eri yhdistelmiä yhdellä sivulla, kuten monimuuttujatestauksessa. Sen sijaan testaat yhdestä sivusta jopa viittä täyttä versiota, jotka jokainen näytetään vierailijoille erillisestä URL-osoitteesta.

Mitä voit tehdä sisältökokeiluilla Google Analyticsissa?

Sisältökokeiluilla voit

• vertailla, kuinka tehokkaita erilaiset verkkosivut ovat satunnaisen vierailijanäytteen avulla
  • määrittää, kuinka suuri prosenttiosuus vierailijoistasi on mukana kokeilussa
  • valita testattavan tavoitteen
  • saada sähköpostipäivityksiä kokeilusi edistymisestä.

Esimerkki liiketoiminnan kehittämisestä kokeilujen avulla

Oletetaan, että sinulla on siivouspalveluja myyvä verkkosivusto. Tarjoat tavallisia siivouksia, perusteellisia siivouksia ja tarkkoja siivouksia. Tarkka siivous on näistä kolmesta kannattavinta, joten haluat houkutella useampia ihmisiä ostamaan tämän vaihtoehdon.

Useimmat vierailijat saapuvat etusivulle, joten se on ensimmäinen sivu, jota haluat käyttää testaamiseen. Luot kokeilua varten useita erilaisia versioita tästä verkkosivusta: yhdessä versiossa tarkkaa siivousta myydään suurella punaisella otsikolla, toisessa versiossa korostetaan tarkan siivouksen etuja ja kolmannessa versiossa linkin viereen lisätään kuvake, jonka kautta pääsee ostamaan tarkan siivouksen.

Kun olet määrittänyt ja aloittanut kokeilun, satunnainen näyte vierailijoista näkee eri sivuja, mukaan lukien alkuperäisen etusivusi ja voit yksinkertaisesti odottaa ja katsoa, minkä sivun vierailijoista suurin prosenttiosuus ostaa kohdistetun siivouksen.

Kun näet, mikä sivu tuo eniten tuloksia, voit ottaa sen käyttöön kaikille vierailijoille.

Huomaa, että vierailijat, jotka ovat asentaneet Google Analyticsin käytön estävän selaimen lisäosan, eivät näe verkkopohjaisia sisältökokeiluja.