Yleiskatsaus

Kokeilujen edut

Jos sinulla on verkkosivusto, sivustossa on toimintoja, joita haluat käyttäjien suorittavan (esim. ostoksen tekeminen, uutiskirjeen tilaaminen), ja/tai muuttujia, joita haluat parantaa (esim. tulot, istunnon kesto, välitön poistumisprosentti). Sisältökokeiluilla voit testata, mikä aloitussivun versio tuottaa suurimman parannuksen tuloksissa (eli tavoitteina mitattavissa suoritetuissa toiminnoissa) tai muuttujan arvossa. Voit testata enintään 10 aloisivun muunnelmaa.

Jos haluat tehdä kokeiluja sovelluksilla, voit käyttää kokeilujen sovellusliittymää tai luoda kokeilut Tag Managerissa . Voit käyttää sovellusliittymää myös verkkosivujen kokeiluissa.

Sisältökokeiluissa käytetään hieman erilaista tapaa kuin tavallisessa A/B- tai monimuuttujatestauksessa. Sisältökokeiluissa käytetään A/B/ N -mallia. Et testaa vain kahta versiota sivusta, kuten A/B-testauksessa, etkä testaa osien eri yhdistelmiä yhdellä sivulla, kuten monimuuttujatestauksessa. Sen sijaan testaat yksittäisen sivun enintään kymmentä täydellistä versiota. Jokainen versio näytetään käyttäjille erillisen URL-osoitteen kautta.

Muista, että et voi käyttää eri isäntänimiä tai verkkotunnuksia, kun luot muunnelmia. Esimerkiksi jos alkuperäisen sivusi osoite on www.esimerkki.fi/alkuperäinen_sivu, myös muunnelmasivujesi on kuuluttava www.esimerkki.fi-verkkotunnukseen (esimerkiksi: www.esimerkki.fi/muunnelma_1, www.esimerkki.fi/muunnelma_2).

Mitä voit tehdä sisältökokeiluilla Google Analyticsissa?

Sisältökokeiluilla voit

• vertailla sitä, miten tehokkaita erilaiset verkkosivut ovat satunnaisen käyttäjänäytteen avulla
  • määrittää, kuinka suuri prosenttiosuus käyttäjistäsi on mukana kokeilussa
  • valita testattavan tavoitteen
  • saada sähköpostipäivityksiä kokeilusi edistymisestä.

Esimerkki liiketoiminnan kehittämisestä kokeilujen avulla

Oletetaan, että sinulla on siivouspalveluja myyvä verkkosivusto. Tarjoat tavallisia siivouksia, perusteellisia siivouksia ja tarkkoja siivouksia. Tarkka siivous on näistä kolmesta kannattavin, joten houkuttelet asiakkaita valitsemaan tämän vaihtoehdon.

Useimmat käyttäjät saapuvat etusivulle, joten se on ensimmäinen sivu, jota haluat käyttää testaamiseen. Luot useita erilaisia versioita tästä verkkosivusta kokeilua varten. Yhdessä versiossa tarkkaa siivousta myydään suurella punaisella otsikolla, toisessa versiossa korostetaan tarkan siivouksen etuja ja kolmannessa versiossa linkin viereen lisätään kuvake, jonka kautta pääsee tilaamaan tarkan siivouksen.

Kun olet määrittänyt ja aloittanut kokeilun, satunnainen näyte käyttäjistä näkee eri sivuja, mukaan lukien alkuperäisen etusivusi ja voit yksinkertaisesti odottaa ja katsoa, minkä sivun käyttäjistä suurin prosenttiosuus ostaa kohdistetun siivouksen.

Kun näet, mikä sivu tuo eniten tuloksia, voit ottaa sen käyttöön kaikille käyttäjille.

Huomaa, että käyttäjät, jotka ovat asentaneet Google Analyticsin käytön estävän selaimen laajennuksen , eivät näe verkkopohjaisia sisältökokeiluja.

Kuinka hyödyllisiä tämän artikkelin tiedot olivat:

Palaute tallennettu. Kiitos!
  • Ei lainkaan hyödyllisiä.
  • Ei kovin hyödyllisiä.
  • Jossain määrin hyödyllisiä.
  • Hyvin hyödyllisiä.
  • Erittäin hyödyllisiä.