Visió general

Avantatges dels experiments

Si teniu un lloc web, segurament voleu que els usuaris hi facin determinades accions (p. ex., realitzar una compra o inscriure's en un butlletí de notícies) o preteneu millorar-ne algunes mètriques (p. ex., els ingressos, la durada de la sessió o el percentatge de rebots). Amb els experiments de contingut, podeu provar quina versió d'una pàgina de destinació us proporciona un nombre més elevat de conversions (és a dir, accions completades que mesureu com a objectius) o millors resultats a les mètriques. Podeu fer proves amb un màxim de deu variants d'una pàgina.

Si voleu efectuar experiments amb les vostres aplicacions, utilitzeu l' API d'experiments o creeu aquests experiments a Tag Manager. També podeu utilitzar l'API per als experiments de pàgina web.

La funció "Experiments de contingut" utilitza un mètode una mica diferent de les proves A/B o multivariable estàndard. És el model A/B/ N . No consisteix a provar només dues versions d'una pàgina, com les proves A/B, ni diverses combinacions de components en una mateixa pàgina, com les proves multivariable. El que fan és provar fins a deu versions completes d'una sola pàgina, cadascuna proporcionada als usuaris mitjançant URL diferents.

Recordeu que no podeu fer servir dominis ni noms d'amfitrió diferents en crear variants. Per exemple, si la pàgina original és www.example.com/pàgina_original, les pàgines de variants també han de formar part del domini www.example.com (p. ex., www.example.com/variació_1, www.example.com/variació_2, etc.).

Què es pot fer amb els experiments de contingut de Analytics

Amb els experiments de contingut podeu fer el següent:

• comparar el rendiment de diverses pàgines web o pantalles d'aplicació utilitzant una mostra aleatòria dels vostres usuaris,
  • definir quin percentatge d'usuaris voleu incloure a l'experiment,
  • triar l'objectiu que vulgueu provar,
  • obtenir informació sobre els resultats de l'experiment per correu electrònic.

Exemple d'ús dels experiments per millorar el vostre negoci

Posem per cas que teniu un lloc web on oferiu els vostres serveis de neteja domèstica. Oferiu serveis de neteja bàsica, de neteja general i de neteja a fons. Com que la que us surt més rendible de totes tres és la neteja a fons, us interessa aconseguir que més usuaris triïn aquesta opció.

La majoria d'usuaris entren al vostre lloc web per la pàgina d'inici i, per tant, és la primera pàgina que us recomanem que proveu. Per a l'experiment, creeu diverses versions noves d'aquesta pàgina web: una amb un gran títol vermell en què s'ofereixi la neteja a fons, una en què se n'expliquin els avantatges i una altra en què poseu una icona al costat de l'enllaç per contractar-la.

Un cop hàgiu configurat i iniciat l'experiment, una mostra aleatòria d'usuaris veurà les diferents pàgines, inclosa la pàgina d'inici original, la qual cosa us permetrà comprovar quina pàgina registra un percentatge més elevat d'usuaris que contracten la neteja a fons.

Quan sapigueu quina pàgina genera més conversions, podreu fer-la visible per a tots els usuaris.

Recordeu que els usuaris que hagin instal·lat el complement de desactivació de Analytics per a navegadors no veuran cap experiment de contingut basat en web.

Ha resultat útil aquest article?