CPC-dataene er ikke registrert

Et av de vanligste problemene folk opplever med viderekoblingene sine, er at CPC-data ikke registreres riktig. Her er et vanlig eksempel:

• En bruker klikker på en Google Ads-annonse, og dermed sendes vedkommende til www.example.com?gclid=XDF
  • ( gclid-parameteren ble automatisk lagt til av automatisk merking i Google Ads for å spore kampanje-, medium- og søkeorddata i Analytics. Det samme gjelder tagger med kampanjeinformasjon som er lagt til manuelt, for eksempel www.example.com?utm_source=google&utm_medium=cpc.)

• Med www.example.com?gclid=XDF viderekobles nettleseren til www.annonsør.no/produkt.htm og gclid-parameteren utelates.

For at CPC-dataene skal kunne knyttes til klikket, må landingssiden (www.example.com i eksemplet ovenfor) inneholde Analytics-sporingskode. Du må også sørge for at Analytics-sporingskoden på denne siden rekker å kjøre før viderekoblingen utføres. Du må kanskje legge inn en forsinkelse for viderekoblingen for at kampanjeparameterne skal rekke å registreres.

Du kan alternativt sende parametrene i nettadressen til målsiden for viderekoblingen (www.annonsør.no/produkt.htm i eksemplet ovenfor). Når parametrene i nettadressen leses av Analytics-sporingskoden på målsiden, knyttes økten til riktig kampanjeinformasjon.

Du kan kontrollere om en viderekobling fører til at gclid-parameteren forsvinner fra nettstedet ditt. Du trenger bare å kopiere destinasjonsadressen for annonsen din inn i nettleseren og legge til følgende testparameter:

?gclid=123-abCD

Trykk på Enter. Hvis du ikke lenger ser denne testparameteren i nettleseren din, har den falt bort på grunn av viderekoblingen.

Legg merke til at gclid-parameteren har et spørsmålstegn (?) foran seg når den er den første eller eneste parameteren. Legg til gclid-parameteren og en & i nettadressen når det finnes flere parametere.

Les mer om hvordan du finner ut om automatisk merking kommer til å fungere for nettstedet ditt.