Geen CPC-gegevens verzameld

Een van de meest voorkomende problemen die mensen ondervinden bij hun omleidingen, is dat de CPC-gegevens niet correct worden verzameld. Een standaardscenario is:

• Een gebruiker klikt op een Google Ads-advertentie en komt daardoor terecht op www.example.com?gclid=XDF
  • (De parameter gclid werd automatisch toegevoegd door de autocoderingsfunctie van Google Ads om campagne-, medium- en zoekwoordgegevens in Analytics bij te houden. Deze situatie is ook van toepassing op handmatig toegevoegde campagnegegevenstags, zoals www.example.com?utm_source=google&utm_medium=cpc.)

• www.example.com?gclid=XDF leidt de browser door naar www.advertiser.com/product.htm, waarbij de parameter gclid wordt weggelaten.

Om CPC-gegevens te kunnen koppelen aan de klik, moet de bestemmingspagina (www.voorbeeld.com in het voorbeeld hierboven) worden bijgehouden met de Analytics-trackingcode. U moet er ook voor zorgen dat de Analytics-trackingcode op die pagina kan worden uitgevoerd voordat de omleiding plaatsvindt. Mogelijk moet u daartoe een vertraging aan de omleiding toevoegen, zodat de campagneparameters kunnen worden vastgelegd.

U kunt de parameters in de URL ook in bestemmingspagina van de omleiding laten opnemen (www.advertiser.com/product.htm in bovenstaand voorbeeld). Wanneer de Analytics-trackingcode op de bestemmingspagina de parameters in de URL leest, koppelt de code de sessie aan de juiste campagnegegevens.

U kunt testen of de gclid-parameter op uw site verdwijnt vanwege een omleiding. Kopieer hiertoe de bestemmings-URL van uw advertentie in uw browser en voeg daaraan de volgende testparameter toe:

?gclid=123-abCD

Druk op Enter. Als u de testparameter niet meer ziet in uw browser, is de parameter verdwenen als gevolg van de omleiding.

De gclid-parameter wordt voorafgegaan door een ? als dit de eerste of de enige parameter is. Voeg de gclid-parameter aan de URL toe met een & als er meerdere parameters zijn.

Meer informatie over de vraag of autotagging op uw website werkt.