Klikkauskohtaisia hintatietoja ei ole kerätty

Yksi yleisimmistä uudelleenohjauksissa kohdatuista ongelmista on, ettei klikkauskohtaisia hintatietoja tallenneta oikein. Useimmiten käy näin:

• Käyttäjä klikkaa Google Ads ‑mainosta, joka lähettää käyttäjän osoitteeseen www.esimerkki.fi?gclid=XDF
  • ( gclid -parametri lisättiin automaattisesti Google Adsin automaattisessa koodauksessa, jotta kampanjan, tulotavan ja avainsanan tietoja voidaan seurata Analyticsissa. Tämä tilanne koskee myös manuaalisesti lisättyjä kampanjan tietotunnisteita, kuten www.esimerkki.fi?utm_source=google&utm_medium=cpc.)

• www.esimerkki.fi?gclid=XDF ohjaa selaimen uudelleen osoitteeseen www.mainostaja.fi/tuote.htmpudottaen gclid -parametrin.

Jotta klikkauskohtaiset hintatiedot yhdistetään klikkaukseen, aloitussivua (www.esimerkki.fi yllä olevassa esimerkissä) on seurattava Analytics seurantakoodilla. Sinun on varmistettava, että aikaa on riittävästi sivun Analytics-seurantakoodin suorittamiseen ennen uudelleenohjausta. Sinun on ehkä lisättävä uudelleenohjaukseen viive, jotta kampanjan parametrit voidaan tallentaa.

Vaihtoehtoisesti voit siirtää URL-osoitteen parametrit uudelleenohjauksen kohdesivulle (www.mainostaja.fi/tuote.htm yllä olevassa esimerkissä). Kun kohdesivun Analytics-seurantakoodi lukee URL-osoitteen parametrit, se yhdistää istunnon oikeisiin kampanjatietoihin.

Voit testata, häviääkö gclid-parametri sivustosta uudelleenohjauksen vuoksi. Kopioi mainoksesi kohde-URL-osoite selaimeen ja lisää siihen seuraava testiparametri:

?gclid=123-abCD

Paina Enter-näppäintä. Jos et enää näe testiparametria selaimessa, se poistettiin uudelleenohjauksessa.

Huomaa, että gclid-parametria edeltää ? , kun se on ensimmäinen tai ainoa parametri. Liitä gclid URL-osoitteeseen merkillä & , kun parametreja on useita.

Lisätietoja automaattisen koodauksen toiminnan edellytyksistä sivustossa.