CPC-data indsamles ikke

Et af de mest almindelige problemer, som brugerne kommer ud for i forbindelse med omdirigeringer, er, at CPC-data ikke registreres korrekt. Her er en typisk situation:

• En bruger klikker på en Google Ads-annonce, som sender vedkommende til www.example.com?gclid=XDF
  • (Parameteren gclid blev automatisk tilføjet af automatisk tagging i Google Ads for at spore data for kampagne, medium og søgeord i Analytics. Denne situation gælder også for manuelt indsatte kampagneoplysningstags, som f.eks www.example.com?utm_source=google&utm_medium=cpc.)

• www.example.com?gclid=XDF omdirigerer browseren til www.advertiser.com/product.htm, hvor parameteren gclid udelades.

For at knytte CPC-data til klikket skal landingssiden (www.example.com i ovenstående eksempel) spores med Analytics-sporingskoden. Du skal også sørge for, at der er tid til at udføre Analytics-sporingskoden på siden, før omdirigeringen finder sted. Du skal muligvis føje en forsinkelse til omdirigeringen, så kampagneparametrene kan blive registreret.

Alternativt kan du overføre parametrene i webadressen til omdirigeringens målside (www.advertiser.com/product.htm i ovenstående eksempel). Når Analytics-sporingskoden på landingssiden læser parametrene i webadressen, knyttes sessionen til de korrekte kampagneoplysninger.

Du kan teste, om parameteren gclid forsvinder fra dit website på grund af en omdirigering. Kopiér blot destinationswebadressen for din annonce til browseren, og tilføj følgende testparameter:

?gclid=123-abCD

Tryk på Enter. Hvis du ikke kan se testparameteren i browseren længere, er den gået tabt på grund af omdirigeringen.

Bemærk! Før gclid-parameteren er der et ? når den er den første eller den eneste parameter. Føj gclid til webadressen med et & når der er flere parametre.

Få flere oplysninger om, hvordan du kan bekræfte, om automatisk tagging fungerer på dit website.