Analitzar les dades amb el Flux d'usuaris

Vegeu exemples concrets de com l'informe Flux d'usuaris us pot proporcionar estadístiques sobre les vostres dades.

En aquest article es descriuen diverses maneres d'utilitzar l'informe Flux d'usuaris per comparar els volums de trànsit de fonts diferents, per examinar els patrons de trànsit al lloc i per resoldre problemes d'eficàcia del lloc.

Contingut d'aquest article:

Comparar el volum de trànsit i els canals de màrqueting

Podeu comparar els volums relatius de trànsit de fonts diferents al mateix paràmetre, per exemple, el trànsit de motors de cerca, de campanyes o de mitjans diferents. Les comparacions globals us permeten fer algunes determinacions inicials sobre quins canals són els més eficaços o ofereixen un millor retorn.

Per exemple, si una campanya produeix molt més trànsit que una altra, podeu canviar els recursos per fer que aquesta campanya sigui encara més visible. O bé, si un mitjà, com ara el correu electrònic o el CPC, té millors resultats que els altres, podeu invertir-hi més.

Exemple de flux d
Exemple de Flux d'usuaris amb la dimensió Campanya seleccionada

Si detecteu que una font té millors resultats que les altres pel que fa al volum de trànsit, podeu examinar el trànsit amb més detall visualitzant-ne només aquell segment. Feu clic al node de la dimensió inicial a la primera columna i, a continuació, feu clic a Mostra només aquest segment. (Aquest procediment no és el mateix que el d'aplicar un segment basat en la sessió o en l'usuari, com s'ha descrit anteriorment.)

Si només teniu aquest trànsit visible, podeu veure si aquests usuaris segueixen els camins que voleu al vostre lloc, si un nombre suficient d'usuaris està visitant les vostres pantalles objectiu i en quin punt abandonen el lloc.

Restringir les anàlisis amb segments

A més de veure només el trànsit d'una font concreta, podeu restringir més la visualització aplicant un segment. Per exemple, si esteu veient trànsit d'un país concret, podeu utilitzar l'opció Condició del Creador de segments per mostrar només els usuaris d'aquell país que hagin completat un objectiu concret o que hagin fet una inversió superior a una certa quantitat de dòlars. Si combineu aquestes opcions, us podreu centrar en un element molt concret del públic.

Aplicar un segment avançat
Aplicar un segment

Mesurar la interacció

En funció de l'objectiu del vostre lloc, potser us interessa saber per quantes pàgines han passat els usuaris des de la pàgina inicial. Han anat directament de les pàgines de producte a la secció de pagament sense fer cap més compra? Han llegit articles nacionals i internacionals, però cap article sobre política o entreteniment?

Comenceu per determinar la interacció mínima que voleu rebre dels usuaris. El Flux d'usuaris mostra les tres primeres interaccions de manera predeterminada i n'admet fins a vuit. Afegiu tants passos com calgui per satisfer el vostre requisit mínim. Quan hàgiu afegit el nombre de passos necessari, podeu fer clic al node de la dimensió inicial i utilitzar l'opció Destaca el trànsit fins aquí per veure si el trànsit d'aquesta font ha arribat fins al vostre llindar d'interacció mínim (per exemple, quatre o cinc interaccions).

Destacar el trànsit a través del flux d
Ressaltar trànsit mitjançant el Flux d'usuaris

A més de mesurar el nivell d'interacció, també podeu veure fins a quin punt es redueix el trànsit a mesura que els usuaris avancen pel lloc. Si els usuaris no arriben fins allà on hauríeu volgut o si el trànsit disminueix a una velocitat superior a la desitjada, us podeu plantejar redissenyar la navegació del lloc o el disseny gràfic per permetre un moviment més senzill entre les pàgines. Per fer-ho, podeu afegir crides a l'acció, com ara anuncis d'intriga per a productes o articles relacionats, o refer el contingut del lloc per satisfer millor els interessos del públic.

Explorar el contingut

El Flux d'usuaris permet examinar una sèrie de problemes relacionats amb el contingut.

Proves d'A/B

Si esteu provant versions diferents d'una pàgina web i cada versió té el seu propi URL, podeu veure quin d'ells compleix més bé els seus objectius, com ara fomentar la interacció amb el lloc o passar el trànsit per un embut de conversió fins a la pàgina objectiu.

Navegador i resolució de pantalla

Feu servir Navegador o Resolució de la pantalla com a dimensió inicial per poder veure si el trànsit es distribueix com esperàveu entre els navegadors o les resolucions de pantalla i si hi ha cap pàgina que experimenti una caiguda inusual amb un navegador o una resolució de pantalla concrets. Si detecteu un abandonament significatiu en una pàgina, pot ser que no estigui renderitzant correctament en un navegador o en una resolució determinats. Per exemple, pot ser que la vostra pàgina no renderitzi correctament en un navegador mòbil o amb poca resolució, amb la qual cosa els enllaços o els botons podrien no estar disponibles o no veure's fàcilment.

Anàlisi del camí

Hi ha algun camí del vostre lloc que tingui més èxit que la resta? Si és així, és el camí que voleu que segueixin el trànsit? Podria ser que tinguéssiu un camí en ment per als usuaris, com ara pàgina d'inici > pàgina del producte > carretó de la compra > pagament, però que descobríssiu que hi ha un camí que té més visites, com ara inici > producte > cerca > resultats de la cerca > cerca > resultats de la cerca > sortida. Aquest camí inesperat pot indicar, per exemple, que els usuaris no troben els productes que volen o que la cerca interna no ofereix resultats útils.

També pot ser que detecteu, per exemple, un abandonament inusualment alt d'una pàgina nova que heu introduït, com ara una pàgina d'inici o una pàgina de producte noves. Investigueu si el disseny de la pàgina nova pot estar amagant els enllaços o els controls que deixen que el trànsit flueixi cap a les pàgines que voleu que vegin a continuació.

Ha resultat útil aquest article?