Over het rapport 'Gebruikersstroom'

De paden van uw gebruikers door uw site weergeven.

Het rapport 'Gebruikersstroom' is een grafische weergave van de paden waarmee gebruikers op uw site hebben genavigeerd, vanuit de bron, door verscheidene pagina's en waar op hun pad ze uw site hebben verlaten. U kunt het rapport 'Gebruikersstroom' gebruiken om verkeersvolumes van verschillende bronnen met elkaar te vergelijken, verkeerspatronen op uw site te onderzoeken en problemen met de effectiviteit van uw site op te lossen.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Vereisten voor het rapport 'Gebruikersstroom'

Geen.

Het rapport 'Gebruikersstroom' weergeven

Ga als volgt te werk om het rapport 'Gebruikersstroom' weer te geven:

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Ga naar uw weergave.
  3. Open Rapporten.
  4. Selecteer Doelgroep > Gebruikersstroom.

Wat kan ik doen met het rapport 'Gebruikersstroom'?

In de gebruikersstroomvisualisatie ziet u het volgende:

• Het relatieve volume verkeer aan uw site volgens de dimensie die u kiest (bijvoorbeeld verkeersbronnen, campagne, browser)
  • Het relatieve volume paginaweergaven per pagina of verzameling pagina's
  • Specifieke statistische gegevens voor connecties, knooppunten en uitstappunten van knooppunten, wanneer u de muisaanwijzer erop plaatst

Het rapport 'Gebruikersstroom' lijkt heel erg op het rapport 'Gedrag', maar het rapport 'Gebruikersstroom' richt zich uitsluitend op de pagina's die uw gebruikers bezoeken, terwijl het rapport 'Gedrag' zich bovendien nog richt op gebeurtenissen en inhoudsgroepen.

Volgende stappen

Geef nu het rapport 'Gebruikersstroom' weer en onderzoek uw site. Lees Procesrapporten gebruiken voor informatie over hoe u het rapport kunt configureren en de verschillende visualisatieopties kunt gebruiken.

Nadat u een algemeen idee heeft gekregen van de werking van het rapport 'Gebruikersstroom', leest u het artikel Uw gegevens analyseren met 'Gebruikersstroom' om enkele specifieke manieren te bekijken waarop u nog meer inzichten uit het rapport kunt verkrijgen.