Bruk Målflyt-rapporten for å finne og løse problemer med ytelsen til et nettsted

Undersøk nettstedet ditt med fire viktige startdimensjoner.

I denne artikkelen finner du informasjon om hvordan du kan bruke Målflyt-rapporten for å sørge for at nettstedytelsen din er optimal ved å svare på fire viktige spørsmål. Før du går videre, er det lurt å se gjennom innholdet under Relaterte ressurser nedenfor.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Får du ikke like gode resultater som forventet, med et medium?

Velg Medium som startdimensjon:

Starting dimension set to Medium
Valg av Medium som startdimensjon

Tenk deg for eksempel at du nylig har begynt å kjøre en ny e-postkampanje, og at du vil se hvor effektivt trafikk og konverteringer genereres med denne kampanjen. Hvis du konfigurerer visualisering med Medium som startdimensjon, og ikke ser e-post som en av nodene i den første kolonnen, vet du umiddelbart at noe er galt. Kanskje du er litt utålmodig og ikke har ventet lenge nok på at dataene skal bli tilgjengelige i Analytics. Kanskje tredjeparten som distribuerer e-posten din, har fått problemer. Det kan hende at teksten er dårlig oversatt og dermed ikke har den ønskede virkningen på en utenlandsk målgruppe. Det kan også skyldes noe så enkelt som at linken i meldingen mangler eller peker mot feil nettadresse.

På den andre siden kan det også hende at du oppdager at en e-postkampanje rett og slett ikke er en effektiv tilnærmingsmåte for å nå målet du har i tankene. Da er det lurt å stoppe tildelingen av ressurser for å sende e-post.

Ta med søkesiden på nettstedet ditt som et trakttrinn:

Example Goal flow with search
Ta med søkesiden i en måltrakt for å evaluere nettstedsøk

Hvis du konfigurerer nettstedsøk i et nettdatautvalg, kan du ta med søkenettadressen i en måltrakt for å se om nettstedsøket gir like gode resultater som forventet. Det kan for eksempel hende at du forventer at brukere av en kategoriside skal søke etter bestemte varer, og dermed kan du ta med søkenettadressen etter kategorisiden i trakten. Hvis nettstedsøket ditt fungerer som forventet, ser du sannsynligvis noe trafikk fra søkenoden til målsiden din. Hvis det derimot har oppstått et problem med nettstedsøket ditt, kan det hende du ser svært lite eller ingen trafikk fra søkenoden til målet ditt.

Du kan klikke på tilkoblingene fra kildene for å se hvordan trafikken går tilbake fra søkenoden og til slutt faller fra.

Er nettstedet ditt riktig konfigurert for ulike teknologier?

Bruk de teknologirelaterte brukerdimensjonene for å se hvor gode resultater du får med nettstedet ditt i forskjellige nettlesere og operativsystemer samt med forskjellige skjermoppløsninger og annet.

Se trafikk via Nettleser-dimensjonen.
Fremstilling av trafikk fra en bestemt nettleser

Du kan bruke samme tilnærming til disse visualiseringstypene som du gjorde med de forrige visualiseringene. Hvis du ser betydelig frafall for en bestemt nettleser, må du sørge for at nettstedet blir vist som forventet i den aktuelle nettleseren. Hvis det oppstår betydelig frafall når nettstedet ditt blir vist på skjermer med lavere oppløsning, må du sjekke slikt som Legg i handlekurv-knapper, linker som ikke er synlige, eller som det ikke er enkelt å klikke på ved mindre skjermstørrelser.

Trenger du å oversette innholdet ditt?

Utforsk målene dine med Språk-dimensjonen.

Fremhev trafikk via en språkdimensjon
Undersøkelse av Språk-dimensjonen i Målflyt-rapporten

Hvis du tilbyr innholdet ditt i flere språkversjoner, må du konfigurere mål og trakter for hvert språk og bruke språkspesifikke sider eller skjermbilder for trakttrinnene. Deretter kan du bruke Språk-dimensjonen i Målflyt-rapporten for å se hvilke morsmål brukerne på nettstedet ditt har, og om du oppnår like gode resultater for alle språkene.

Klikk på Språk-dimensjonsnodene i den første kolonnen, og bruk alternativene Vis bare dette segmentet eller Uthev gjennomgående trafikk for å sammenligne antallet brukere i hvert språk med antallet konverteringer. På denne måten kan du få nyttig informasjon om innholdet ditt.

Tenk deg for eksempel at konverteringsfrekvensen for trafikken fra brukerne som snakker amerikansk-engelsk, på nettstedet ditt som er på engelsk, er på 4,3 %. Overraskende nok kommer det også en god del trafikk fra brasiliansk-portugisisk-talende brukere, og disse brukerne har en enda høyere konverteringsfrekvens på 4,6 %. Det ser ut til at nettstedet ditt er enda mer populært blant brasilianske brukere, i hvert fall blant dem som kan navigere på nettstedet ditt på engelsk.

Med tanke på den høye frekvensen disse brukerne konverterer i, kan det være lurt å tilby innholdet ditt i en brasiliansk-portugisisk versjon.

Hvis du tilbyr ulike språkversjoner av nettstedet ditt, må du sjekke flytene for måltraktene på hvert språk for å påse at oversettelsene ikke medfører problemer for brukerne. Hvis du for eksempel ser en uvanlig høy frafallsgrad på én enkelt side, må du kontrollere om oversettelsen av veiledningen inneholder feil, eller om budskapet fra det opprinnelige innholdet ikke blir formidlet på en effektiv måte på dette språket.