Brug rapporten Målflow til at registrere og løse problemer med effektiviteten på websitet

Undersøg dit website ved hjælp af fire vigtige startdimensioner.

Denne artikel beskriver, hvordan du bruger rapporten Målflow til at sikre, at dit website fungerer optimalt, ved at besvare fire spørgsmål. Vi anbefaler, at du læser indholdet i sektionen Relaterede ressourcer nedenfor, før du fortsætter.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Er et medium ikke så effektivt som forventet?

Indstil din startdimension til Medium:

Starting dimension set to Medium
Sådan indstiller du startdimensionen til Medium

Lad os f.eks. sige, at du lige er begyndt at køre en ny e-mailkampagne og ønsker at se, hvor effektiv den er til at generere trafik og konverteringer. Hvis du opsætter din visualisering med Medium som startdimension og ikke ser e-mail som en af noderne i den første kolonne, ved du med det samme, at noget er forkert. Du er måske lidt utålmodig og har ikke ventet længe nok på, at oplysningerne blev tilgængelige i Analytics. Måske er den tredjepart, der distribuerer din e-mail, løbet ind i problemer. Kopien er måske blevet dårligt oversat og har ikke den ønskede virkning på en udenlandsk målgruppe. Eller det kunne være noget så simpelt, som at linket i meddelelsen mangler eller peger på den forkerte webadresse.

Eller du finder måske ud af, at en e-mailkampagne ganske enkelt ikke er en effektiv tilgang for det mål, du har i tankerne, og du kan i så fald holde op med at bruge dit budget på at sende e-mails.

Medtag din Site Search-side som et tragttrin:

Example Goal flow with search
Medtag søgesiden i en måltragt for at evaluere Site Search

Hvis du opsætter og konfigurerer Site Search i en webvisning, kan du medtage din webadresse for søgning i en måltragt for at se, om din Site Search giver det forventede resultat. Eksempelvis forventer du måske, at brugerne på en kategoriside søger efter bestemte varer, så du kan medtage webadressen for søgning efter kategorisiden i tragten. Hvis din Site Search fungerer som forventet, vil du sandsynligvis se trafik fra søgenoden til din målside. Hvis der på den anden side er et problem med din Site Search, ser du måske meget lidt eller ingen trafik fra søgenoden til dit mål.

Du kan klikke på forbindelserne fra kilderne for at se, hvordan trafik går tilbage fra søgenoden og til sidst forsvinder helt.

Er dit website korrekt konfigureret til forskellige teknologier?

Brug de teknologirelaterede Bruger-dimensioner til at se, hvor effektivt dit website er i forskellige browsere, operativsystemer, skærmopløsninger osv.

Visning af trafikken via dimensionen Browser
Sådan får du vist trafik fra en specifik browser.

Du kan bruge den samme fremgangsmåde til disse typer visualiseringer som den, du brugte til tidligere visualiseringer. Hvis du ser et betydeligt fald for en bestemt browser, skal du sikre dig, at dit website vises som forventet i den pågældende browser. Hvis der sker et betydeligt fald, når du undersøger en mindre skærmopløsning, bør du kontrollere for ting, som at knapper og links til Læg i indkøbsvogn ikke er synlige eller lette at klikke på med disse mindre størrelser.

Har du brug for at oversætte dit indhold?

Se nærmere på dine mål via dimensionen Sprog.

Fremhæv trafikken via en sprogdimension
Sådan ser du nærmere på dimensionen Sprog for et målflow

Hvis du tilbyder flere sprogversioner af dit indhold, kan du opsætte mål og tragter for hvert sprog og bruge de sprogspecifikke sider eller skærmbilleder til tragttrinnene. I rapporten Målflow kan du derefter bruge dimensionen Sprog til at se, hvor mange forskellige sprog brugerne taler, og om effektiviteten er større for nogle sprog end for andre.

Klik på dimensionsnoderne Sprog i den første kolonne, og brug mulighederne Se kun dette segment eller Fremhæv trafik herfra for at se, hvordan forholdet er mellem antallet af brugere og antallet af konverteringer på det enkelte sprog. Dette kan føre indsigt i dit indhold, som du kan handle på.

Lad os f.eks. sige, at dit engelsksprogede website har en konverteringsfrekvens på 4,3 % for trafik fra personer, der taler amerikansk engelsk. Der er dog overraskende nok også en ret stor mængde trafik fra personer, der taler brasiliansk portugisisk, og disse brugere har sågar en højere konverteringsfrekvens på 4,6 %. Det lader altså til, at dit website er endnu mere populært blandt brasilianere – i hvert flad blandt dem, der taler engelsk.

I betragtning af den frekvens, hvormed disse brugere konverterer, er det måske i din interesse at tilbyde en portugisisk-brasiliansk version af dit indhold.

Hvis du tilbyder forskellige sprogversioner, skal du tjekke flowene for måltragtene på hvert enkelt sprog for at sikre, at oversættelserne ikke giver anledning til misforståelser eller andet. Hvis du f.eks. konstaterer en usædvanligt høj frafaldsprocent for en enkelt side, skal du kontrollere, om oversættelsen har givet anledning til en fejl i vejledningen eller ikke afspejler stilen i det oprindelige indhold korrekt.