Het rapport 'Doelprocesstroom' gebruiken voor trechteranalyses

Bekijk of uw gebruikers uw content bezoeken zoals u van ze verwacht.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u in het rapport 'Doelprocesstroom' de populairste paden kunt weergeven die gebruikers volgen naar uw content, zodat u kunt nagaan hoe goed u verkeer binnen uw site leidt. Lees voordat u verdergaat de artikelen waarnaar wordt verwezen in het gedeelte Gerelateerde bronnen hieronder.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Scenario: uw droomauto ontwerpen

Stel dat u een nieuw automodel promoot. Uw website bevat content met een beschrijving van de auto, technische specificaties, feedback van bestuurders van de auto en ten slotte een pagina waarop gebruikers de opties kunnen selecteren die hun nieuwe auto zou moeten hebben. U heeft een bestemmingsdoel gemaakt op de bevestigingspagina voor het ontwerp en een trechter ingesteld met de pagina's of schermen die waarschijnlijk deel uitmaken van de verschillende paden naar het doel. Hoewel de trechter in Analytics wordt ingesteld als lineair pad, kunt u deze het beste beschouwen als een container voor de inhoud die gebruikers waarschijnlijk zullen aandoen op weg naar uw doel. In de trechter kunt u uw startpagina of promotionele bestemmingsscherm, zoekresultaten en de bevestiging voor het bouwen van een aangepaste versie van de auto opnemen.

Analyse 1: verkeer naar uw doel bijhouden

Als u deze trechter instelt, kunt u zien of gebruikers van de ene pagina of het scherm naar de volgende pagina of het volgende scherm gaan. Geeft u wel voldoende aandacht aan uw promotie? Biedt u duidelijke navigatie-opties van de promotie naar de volgende stap? Als er een redelijke hoeveelheid verkeer naar uw doel is, kunt u deze vragen waarschijnlijk met ja beantwoorden. Haken er echter veel bezoekers af, controleer dan de inhoud of stappen om na te gaan of daar wellicht verbetering mogelijk is.

Analyse 2: meer connecties bijhouden

U kunt dit rapport ook gebruiken om alternatieve instappunten voor uw doel te vinden. Verplaats de schuifregelaar Connecties naar rechts om meer paden weer te geven. U ziet dan gegevens zoals de hoeveelheid direct verkeer naar uw doel (waarbij andere trechterstappen zijn omzeild), en of gebruikers via organische zoekresultaten bij promotiecontent terecht zijn gekomen of rechtstreeks bij het doel.

U kunt bekijken hoeveel verkeer heeft plaatsgevonden van uw promotiepagina naar andere gerelateerde inhoud, zoals de pagina met de brochure of specificaties. Als bezoekers na de eerste stap onverwacht afhaken, is het advertentiemateriaal mogelijk volledig ongeschikt, of is het probleem eenvoudigweg een verbroken link.

Analysis 3: zoeken naar lussen

U kunt ook nagaan op welk punt gebruikers teruggaan van het ene knooppunt naar het andere:

• Als ze van de pagina met zoekresultaten teruggaan naar de zoekpagina, kan dit erop duiden dat gebruikers niet kunnen vinden wat ze zoeken.

• Als ze van de laatste pagina teruggaan naar de eerste pagina in een configuratiecyclus, kan dit er echter op duiden dat gebruikers verschillende modellen van uw nieuwe auto configureren en de resultaten opslaan om deze later te kunnen vergelijken. U kunt vervolgens controleren of er een stijging is in het directe verkeer naar deze pagina's met opgeslagen resultaten.

Analyses 4: meer inzichten verkennen

U kunt voor een knooppunt de optie Zoekverkeer via dit punt verkennen gebruiken om het verkeer van en naar specifieke knooppunten te bestuderen. Als er bijvoorbeeld een onaanvaardbare daling is in het verkeer vanaf uw promotie en gebruikers geen interesse tonen in de specificaties van het nieuwe model en de verschillende motor- en kleuropties niet volgens verwachting verkennen, kunt u controleren waar deze gebruikers dan wel naartoe gaan. Gaan ze terug naar de eerste stap en bekijken ze andere modellen of verlaten ze uw site?