Suppiloanalyysin tekeminen tavoitteen reitin avulla

Katso, selaavatko käyttäjät sivustosi sisältöä odotetulla tavalla.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit selvittää Tavoitereitti-raportin avulla, kuinka hyvin ohjaat liikennettä sivustollasi. Raportissa näkyvät käyttäjien suosituimmat reitit sivustosi sisältöön. Tutustu aluksi alla olevaan Liittyviä aiheita -osioon.

Tässä artikkelissa:

Esimerkki: Suunnittele unelmiesi auto

Oletetaan, että mainostat uutta automallia. Verkkosivustosi sisältää auton kuvauksen, tekniset tiedot, testiajokokemuksia ja sivun, jolla käyttäjät voivat räätälöidä autosta mieleisensä. Olet luonut kohdetavoitteeksi vahvistussivun ja määrittänyt suppilon, jonka sisältämiä sivuja tai näkymiä todennäköisesti tarkastellaan eri reiteillä ennen tavoitteen toteutumista. Analyticsissa lineaarisena reittinä määritettyä kanavaa voi tässä tapauksessa ajatella säilönä sisällölle, jonka kautta käyttäjät todennäköisesti kulkevat matkalla kohti tavoitettasi. Voit sisällyttää suppiloon esimerkiksi etusivun tai tarjouksia esittelevän aloitusnäkymän, hakutuloksia ja vahvistuksen auton räätälöinnistä.

Analyysi 1: Seuraa liikennettä tavoitteeseesi

Määritettyäsi suppilon voit tarkkailla, etenevätkö käyttäjät yhdeltä sivulta tai näytöltä seuraavalle. Tuotko mainoskampanjasi riittävän hyvin esille? Oletko osoittanut selkeästi, kuinka seuraavaan vaiheeseen edetään? Jos kotisivulta suuntautuu tavoitteeseen riittävästi liikennettä, vastaus näihin kysymyksiin on luultavasti "kyllä". Jos poistumisprosentti on suuri, tarkastele sisältöä ja etenemisvaiheita kriittisesti.

Analyysi 2: Tarkastele muita yhteyksiä

Tämä raportti auttaa myös hahmottamaan vaihtoehtoisia sisääntulokohtia tavoitteeseen johtavalle reitille. Kun vedät Yhteydet-liukusäädintä oikealle, saat esiin lisää reittejä. Näet myös, kuinka paljon suoraa (kanavan vaiheet ohittavaa) liikennettä tavoitteeseesi saapui ja ohjasiko maksuton haku käyttäjät tarjoussisältöön vai suoraan tavoitteeseen.

Näet, kuinka paljon liikennettä suuntautui tarjouksesta muuhun liittyvään sisältöön, kuten esitteeseen tai teknisiin tietoihin. Jos poistumisprosentti ensimmäisen vaiheen jälkeen on odottamattoman suuri, mainoksen sisällössä voi olla jokin merkittävä puute tai syy voi olla niinkin yksinkertainen kuin rikkinäinen linkki.

Analyysi 3: Etsi poikkeamia

Voit myös tarkastella sitä, missä vaiheessa käyttäjät palaavat solmukohdasta toiseen:

• Siirtyminen hakutuloksista takaisin hakusivulle voi olla merkki siitä, että käyttäjät eivät löydä etsimäänsä.

• Toisaalta siirtyminen auton räätälöintivaiheessa viimeiseltä sivulta ensimmäiselle voi tarkoittaa sitä, että käyttäjät ovat räätälöimässä erilaisia autoja ja tallentavat tuloksia myöhempää vertailua varten. Tällöin kannattaa selvittää, kasvaako suora liikenne tallennetuille sivuille.

Analyysi 4: Tutki

Solmukohdan Tutki liikennettä täältä -toiminnon avulla voit tarkastella tiettyyn solmukohtaan tai siitä pois suuntautuvaa liikennettä. Saatat esimerkiksi todeta, että kampanjastasi on ohjautunut pois odottamattoman paljon liikennettä eivätkä käyttäjät ole olleet odotetun kiinnostuneita uuden automallin teknisistä tiedoista tai moottori- ja värivaihtoehdoista. Tutki liikennettä täältä -toiminnon avulla selvität, minne käyttäjät siirtyivät. Palaavatko he ensimmäiseen vaiheeseen tutkimaan muita malleja, vai poistuvatko he sivustoltasi kokonaan?