Utilitzar l'informe Flux d'objectius per dur a terme anàlisis d'embuts de conversió

Vegeu si els usuaris naveguen pel vostre contingut tal com esperàveu.

En aquest article s'explica com s'utilitza l'informe Flux d'objectius per veure si esteu dirigint trànsit correctament al vostre lloc. Per fer-ho, mostra els camins que els usuaris utilitzen amb més freqüència per arribar al vostre contingut. Abans de continuar, us recomanem que consulteu el contingut de la secció Recursos relacionats següent.

Contingut d'aquest article:

Situació: dissenyar el cotxe dels vostres somnis

Per exemple, imaginem que esteu promocionant un model de cotxe nou. Al contingut del vostre lloc web es descriu el vehicle, es proporcionen especificacions tècniques, es comparteixen comentaris de conductors i, per últim, hi ha una pàgina en què els usuaris poden seleccionar les opcions que volen per al seu cotxe nou. Heu creat un objectiu de destinació a la pàgina de confirmació del disseny i heu configurat un embut de conversió que inclou les pàgines o les pantalles que són punts probables en diversos camins cap a aquest objectiu. Si bé a Analytics l'embut de conversió es defineix com un camí lineal, en aquest cas us el podeu imaginar com un contenidor del contingut pel qual és més probable que passin la majoria d'usuaris de camí cap al vostre objectiu. A l'embut de conversió hi podeu incloure la pàgina d'inici o la pantalla de destinació promocional, els resultats de la cerca i la confirmació per crear una versió personalitzada del cotxe.

Anàlisi 1: fer el seguiment del trànsit cap al vostre objectiu

Amb aquest embut de conversió aplicat, podeu veure si els usuaris naveguen des d'una pàgina o des d'una pantalla a la següent. La vostra promoció crida prou l'atenció? Proporcioneu opcions de navegació clares des de la promoció fins al pas següent? Si obteniu una quantitat acceptable de trànsit cap a l'objectiu, segurament la resposta a aquestes preguntes és afirmativa. Si hi ha un nombre d'abandonaments important, avalueu el contingut o els passos per veure com podeu millorar.

Anàlisi 2: mostrar més connexions

També podeu utilitzar aquest informe per veure punts d'entrada alternatius per a l'objectiu. Moveu el control lliscant Connexions cap a la dreta per mostrar més camins i per veure, per exemple, quant trànsit directe hi ha hagut cap al vostre objectiu (ometent els passos d'embut) i si la cerca orgànica ha dirigit els usuaris a contingut promocional o directament al vostre objectiu.

Podeu veure quant trànsit s'ha produït des de la vostra promoció fins a altre contingut relacionat, com ara un fullet o una pàgina d'especificacions. Si es produeix una caiguda inesperada després del primer pas, pot ser que hi hagi un error fonamental al contingut creatiu o una cosa tan senzilla com un enllaç trencat.

Anàlisi 3: cercar bucles

També podeu veure en quin punt els usuaris retrocedeixen d'un node a un altre:

• Un retrocés des de la pàgina dels resultats de cerca fins a la pàgina de cerca pot indicar que els usuaris no troben el que cerquen.

• D'altra banda, un retrocés de la pàgina final a la pàgina d'inici del cicle de configuració podria indicar que els usuaris configuren diferents models del cotxe nou i en desen els resultats per comparar-los. Llavors, també podeu buscar un increment del trànsit directe a les pàgines de resultats desats.

Anàlisi 4: explorar més estadístiques

Podeu utilitzar l'opció Explora el trànsit que passi per aquí si voleu que s'examini el trànsit d'entrada a nodes i de sortida de nodes concrets. Per exemple, si observeu una caiguda inacceptable del trànsit des de la promoció i els usuaris no s'interessen per les especificacions del model nou ni analitzen tant com voldríeu les diferents opcions de motor i de pintura, podeu observar on van. Tornen al primer pas i es miren altres models o abandonen el contingut del tot?