Het rapport 'Doelprocesstroom' gebruiken om verkeersbronnen en conversies te vergelijken

Analyseer de prestaties van uw verkeersbronnen.

U kunt eenvoudig de oorsprong zien van het verkeer dat resulteert in doelconversies. Stel de weergave in op Bron, Campagne, Land, Browser of een van de andere beschikbare dimensies.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Verkeer vergelijken op basis van de dimensie 'Bron'

In onderstaand voorbeeld is de weergave van de dimensie Bron ingesteld. In de eerste kolom met knooppunten kunt u snel de relatieve hoeveelheid verkeer van de vijf belangrijkste bronnen nagaan, waaronder direct verkeer.

Doelprocesstroom weergeven via de dimensie 'Bron'
Verkeer onderzoeken op basis van de dimensie Bron

In dit voorbeeld is het meeste verkeer (769 sessies) verzonden door de dimensiewaarde google (inclusief organische zoekresultaten en cpc). Als u wilt zien of de waarde ook de meeste voltooiingen heeft verzonden van een bepaald doel of een bepaalde trechterstap, klikt u op de connectie tussen het knooppunt google en het doel- of stapknooppunt (Billing, in het voorbeeld hierboven).

Een knooppuntconnectie onderzoeken
Een knooppuntconnectie markeren

Het verkeer van deze bron via uw doelpad wordt gemarkeerd. Bovendien wordt in het doel- of stapknooppunt het relatieve aantal voltooide doelstappen weergegeven. In dit geval zijn 645 van het totale aantal sessies van 769 dat van de googlebron afkomstig is, doorgegaan naar de factureringsstap.

Als u deze aantallen wilt vergelijken met die van andere bronnen, klikt u op de connectie tussen die andere bron en het doel of de stap. U kunt ook het relatieve conversiepercentage per bron bekijken in de laatste kolom van de gegevenstabel onder aan in het rapport 'Doelprocesstroom'.

Gegevenstabel voor doelprocesstroom
Gegevenstabel voor doelprocesstroom

Segmenten toepassen

Als u uw conversies nog gedetailleerder wilt onderzoeken, kunt u segmenten toevoegen aan uw doelprocesstroomweergave. U kunt meerdere segmenten voor het rapport definiëren, maar slechts één segment per keer toepassen.

Gebruik geavanceerde segmenten met meerdere filters om de beperking van één segment te omzeilen.

Een segment op het rapport 'Doelprocesstroom' toepassen
Een segment op het rapport 'Doelprocesstroom' toepassen

Volgende stappen

U kunt deze vergelijkingen ook voor de andere dimensies bekijken en met het oog hierop bronnen toewijzen.

Als u bijvoorbeeld Campagne als dimensie gebruikt, kunt u controleren welke campagnes de beste resultaten leveren en welke campagnes moeten worden verbeterd of uitgeschakeld. Als u Land gebruikt, kunt u de geografische herkomst van verkeer nagaan en bepalen waar u uw advertentiebudget het beste kunt investeren.