Liikenteen lähteiden ja konversioiden vertailu tavoitteen reitin avulla

Analysoi liikenteen lähteiden tehokkuutta.

Saat helposti selville sivustollasi tavoitteen konversioihin johtaneen liikenteen lähteet. Voit visualisoida tietoja lähteen, kampanjan, maan, selaimen tai muiden käytettävissä olevien ulottuvuuksien mukaan.

Tässä artikkelissa:

Liikenteen vertailu lähteen mukaan

Seuraavassa esimerkissä visualisoinnissa on käytetty Lähde-ulottuvuutta. Ensimmäisessä solmusarakkeessa näet nopealla vilkaisulla liikenteen suhteelliset määrät viidestä tärkeimmästä lähteestä, mukaan lukien suoran liikenteen.

Tavoitteen reitin visualisointi Liikenteen lähde -ulottuvuuden avulla
Liikenteen tutkiminen Lähde-ulottuvuuden mukaan

Tässä esimerkissä ulottuvuuden arvo google (sisältää maksuttoman haun ja klikkauskohtaisen hinnan) lähetti eniten liikennettä (769 istuntoa). Jos haluat tietää, tuottiko sama arvo myös eniten tietyn tavoitteen tai suppilovaiheen toteutumisia, klikkaa google-solmun ja tavoitteen tai vaihesolmun välistä yhteyttä (Billing, yllä olevassa esimerkissä).

Solmuyhteyden tutkiminen
Solmuyhteyden korostaminen

Kyseisestä lähteestä tavoitereitin kautta kulkeva liikenne näkyy korostettuna. Lisäksi tavoite- tai vaihesolmuissa on ilmoitettu toteutuneiden tavoitevaiheiden määrät. Tässä tapauksessa google-lähteestä saapuvasta 769 istunnosta 645 eteni laskutusvaiheeseen.

Jos haluat verrata lukuja muiden lähteiden lukuihin, klikkaa kyseisen lähteen ja tavoitteen tai vaiheen välistä yhteyttä. Näet myös lähdekohtaisen suhteellisen konversioprosentin, joka on tietotaulukon viimeisessä sarakkeessa Tavoitteen reitti -raportin alaosassa.

Tavoitteen reitti -tietotaulukko
Tavoitteen reitti -tietotaulukko

Segmenttien käyttöönotto

Voit lisätä tavoitereitin visualisointiin segmenttejä, joiden avulla voit perehtyä konversioihisi entistä tarkemmin. Voit määrittää raporttiin useita segmenttejä mutta voit käyttää vain yhtä segmenttiä kerrallaan.

Voit kiertää yhden segmentin rajoituksen käyttämällä tarkennettuja segmenttejä ja useita suodattimia.

Segmentin käyttöönotto Tavoitteen reitti -raportissa
Segmentin käyttöönotto Tavoitteen reitti -raportissa

Seuraavat vaiheet

Voit tehdä samanlaisia vertailuja muilla ulottuvuuksilla ja määrittää resursseja tarpeen mukaan.

Esimerkiksi Kampanja-mittaa käyttäessäsi voit selvittää, mitkä kampanjat tuottavat parhaat tulokset, mitä kampanjoita kannattaa kehittää ja mitkä kampanjat on paras lopettaa. Maa-ulottuvuutta käyttäessäsi voit tarkastella liikenteen maantieteellistä alkuperää ja päättää, minne mainontamäärärahat kannattaa sijoittaa.