Brug rapporten Målflow til at sammenligne trafikkilder og konverteringer

Analysér effektiviteten af dine trafikkilder.

Du kan nemt se, hvor den trafik der medfører målkonverteringer på dit website, stammer fra. Du skal blot opsætte visualiseringen efter Kilde, Kampagne, Land, Browser eller en af de andre tilgængelige startdimensioner.

I denne artikel:

Sammenlign trafik efter dimensionen Kilde

I nedenstående eksempel er visualiseringen konfigureret, så den bruger dimensionen Kilde. I den første kolonne med noder kan du hurtigt se de relative trafikmængder fra de bedste fem kilder, herunder direkte trafik.

Visualisering af Målflow via dimensionen Kilde
Sådan undersøger du trafikken efter dimensionen Kilde

I dette eksempel sendte dimensionsværdien google (der inkluderer organisk søgning og CPC) mest trafik (769 sessioner). For at se, om det også gav det største antal opnåelser af mål, skal du klikke på forbindelsen mellem google-noden og mål- eller trinnoden (Billing i ovenstående eksempel).

Undersøgelse af en nodeforbindelse
Sådan fremhæver du en nodeforbindelse

Trafikken fra den pågældende kilde gennem din målsti er fremhævet. Derudover viser mål- eller trinnoderne det relative bidrag til antal opnåelser af mål. I dette tilfælde fortsatte 645 af de i alt 769 sessioner fra kilden "google" til trinnet "Fakturering".

For at sammenligne disse tal med tallene fra andre kilder skal du blot klikke på forbindelsen mellem den anden kilde og målet eller trinnet. Du kan også se den relative konverteringsfrekvens pr. kilde i den sidste kolonne af datatabellen nederst i rapporten Målflow.

Datatabellen Målflow
Datatabellen Målflow

Anvend segmenter

Hvis du vil undersøge dine konverteringer endnu nærmere, kan du anvende segmenter på din målflowvisualisering. Du kan definere flere segmenter for rapporten, men dog kun anvende ét segment ad gangen.

Brug avancerede segmenter med flere filtre, så du kan bruge flere segmenter.

Anvendelse af et segment på rapporten Målflow
Anvendelse af et segment på rapporten Målflow

Næste trin

Du kan foretage lignende sammenligninger efter de øvrige dimensioner og tildele ressourcer herefter.

Hvis du f.eks. bruger Kampagne som dimension, kan du se, hvilke kampagner der giver de bedste resultater, og hvilke der enten skal forbedres eller deaktiveres. Hvis du bruger Land, kan du se den geografiske oprindelse for din trafik og beslutte, hvor det bedst kan betale sig at bruge annonceringskronerne.