[UA] Over Realtime

Houd toezicht op actuele activiteiten op uw site of in uw app.

Met Realtime kunt u toezicht houden op actuele activiteit op uw site of in uw app. De rapporten worden continu geüpdatet en elke hit wordt gerapporteerd binnen enkele seconden nadat deze heeft plaatsgevonden. U kunt bijvoorbeeld zien hoeveel mensen er zich op dit moment op uw site bevinden, welke pagina's of gebeurtenissen ze gebruiken en welke doelconversies er hebben plaatsgevonden.

Belangrijk: Google Analytics 4 is onze meetoplossing van de volgende generatie en de opvolger van Universal Analytics. Vanaf 29 januari 2024 wordt het Realtime-rapportage beëindigd in Universal Analytics omdat we onze resources gaan verleggen naar Google Analytics 4. Ga naar het Realtime-rapport voor meer informatie over realtime rapportage in Google Analytics 4.
In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Gegevens van Realtime bekijken

Realtime is beschikbaar in alle Analytics-accounts. Wijzigingen in de trackingcode zijn niet nodig.

Realtime weergeven:

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Ga naar uw weergave.
  3. Open Rapporten.
  4. Klik op Realtime.

Realtime gebruiken

Met Realtime kunt u onmiddellijk en voortdurend toezicht houden op de invloed die nieuwe campagnes en veranderingen op de website op uw verkeer hebben. U kunt Realtime gebruiken voor de volgende doeleinden:

• Bijhouden of nieuwe en gewijzigde inhoud op uw site wordt bekeken
  • Inzicht krijgen in het gebruik van uw mobiele app door gebeurtenissen bij te houden
  • Zien of een eendaagse promotie verkeer voor uw site of app oplevert en welke pagina's daarbij worden bekeken
  • Bijhouden welke invloed een bericht op een blog/sociaal netwerk of een tweet op uw verkeer heeft
  • Verifiëren of de trackingcode op uw site of in uw app werkt
  • Behaalde doelen bijhouden wanneer u wijzigingen op uw website test

Beperkingen en kanttekeningen

Weergaven waarvoor User ID is ingeschakeld

Realtime-rapporten werken niet met weergaven waarvoor User ID is ingeschakeld.

Gefilterde weergaven

Als gegevens in Realtime onjuist lijken, controleert u welke filters worden toegepast op de weergave. Zorg dat er geen filters worden toegepast op uw weergave wanneer u foutopsporing uitvoert op implementaties van de trackingcode. Het kan 2 uur duren voordat wijzigingen in uw weergaven worden getoond in Realtime.

Mobiele apps tracken

Mobiele hits worden in batches ondergebracht om de levensduur van de batterij te verlengen. Het is dus mogelijk dat er vertragingen optreden. Onderbrengen in batches gebeurt doorgaans om de paar minuten.

Geen gegevens in Realtime

Als er geen gegevens in uw Realtime-rapporten worden weergegeven, zijn er mogelijk geen actieve gebruikers.

Realtime-rapportage kan tijdelijk worden opgeschort in weergaven die u langere tijd niet heeft geopend. Realtime wordt wel opnieuw geactiveerd nadat u een rapport Realtime in de betreffende weergave heeft geopend. Het opschorten van Realtime-rapportage heeft geen gevolgen voor gegevensverzameling of andere rapportageservices.

Ten behoeve van de systeemstabiliteit en een efficiënt gebruik van bronnen, stopt Realtime tijdelijk met het verwerken van hits als het volume gedurende een periode van dertig minuten ongewoon hoog is. Het hitvolume wordt elke tien minuten opnieuw geëvalueerd op basis van gemiddelden over tien minuten. De verwerking wordt hervat zodra het hitvolume weer het normale niveau heeft.

Campagne-attributie

Wegens een wijziging in de manier waarop Universal Analytics campagnegegevens verzendt en opslaat voor Realtime-rapportage, is het mogelijk dat tijdens een sessie ineens niet meer wordt herkend dat een gebruiker afkomstig is van een bepaalde campagne. De gebruiker wordt in plaats daarvan geteld als directe verwijzing. Als gevolg hiervan ziet u verkeer en conversies die ten onrechte worden toegeschreven aan de bron (direct). U ziet dit alleen in Realtime-rapporten. In standaardrapporten worden verkeer en conversies op de juiste manier toegeschreven.

Dit probleem is opgelost in een aankomende versie van Realtime-rapportage. In de tussentijd moet u hier echter rekening mee houden en verwijzingsaantallen in Realtime-rapportage dienovereenkomstig interpreteren. U kunt de impact van dit probleem verminderen door het verzenden van campagnegegevens voor elke hit in een sessie af te dwingen of standaardrapporten (in plaats van Realtime) te gebruiken wanneer u verwijzingsaantallen analyseert of rapporteert.

Volgende stappen

Lees Realtime-rapporten gebruiken voor meer informatie over de rapporten en hoe u ze kunt interpreteren.