Reports

[GA4] Informe d'adquisició d'usuaris vs. informe d'adquisició de trànsit

Els informes d'adquisició d'usuaris i d'adquisició de trànsit són informes de comportament predefinits a Google Analytics 4 que us permeten connectar el comportament i la implicació a la procedència dels usuaris. Per exemple, podeu comparar la implicació dels usuaris que han arribat al vostre lloc web des d'un butlletí d'informació amb la dels usuaris procedents d'una campanya publicitària.

Els dos informes de comportament són diferents en l'abast. L'informe d'adquisició d'usuaris abasta usuaris nous, mentre que l'informe d'adquisició de trànsit, abasta sessions noves. Per exemple, és possible que els usuaris nous trobin el lloc web de manera orgànica, però es pot tornar a fomentar la implicació dels usuaris mitjançant campanyes de remàrqueting concretes.

La taula següent resum les diferències clau entre els dos informes:

Categoria Adquisició d'usuaris Adquisició de trànsit
Abast Usuari Sessió
Enfocament Usuaris nous Sessions noves
Objectiu

Entendre com troben i arriben els usuaris nous al vostre lloc web o a la vostra aplicació.

Descobrir com es pot tornar a fomentar la implicació dels usuaris en totes les sessions.

Dimensions

Inclou dimensions de font del trànsit multicanal d'abast d'usuari, com ara Font del primer usuari i Mitjà del primer usuari, i Campanya del primer usuari.

Inclou dimensions de font del trànsit multicanal d'abast de sessió, com ara Font de la sessió i Mitjà de la sessió, i Campanya de sessió.

Comparar mètriques als diferents informes

Els informes d'adquisició d'usuaris i d'adquisició de trànsit inclouen moltes de les mateixes mètriques d'implicació de manera predeterminada. Per exemple, tots dos informes inclouen Sessions amb implicació, Taxa d'implicacions, Sessions amb implicació per usuari i Total d'ingressos.

Tanmateix, l'abast de les dimensions de la columna de més a l'esquerra és diferent, de manera que podeu esperar veure valors diferents per a les mateixes mètriques en tots els informes. Per tant, no heu de comparar els valors de les mètriques als informes, ja que veureu valors diferents per a cada abast.

Exemple 1

Si un usuari arriba a un lloc web per primera vegada des de Google i més endavant el torna a obrir 10 vegades més directament introduint l'URL del lloc web, els dos informes seran els següents:

• L'informe d'adquisició d'usuaris inclourà les 11 sessions a la fila "Google".
  • L'informe d'adquisició de trànsit tindrà una sessió a la fila "Google" i les altres 10 a la fila "(directe)".

La diferència us permet analitzar els vostres esforços per aconseguir usuaris nous a l'informe d'adquisició d'usuaris, així com els esforços per fomentar-ne la implicació en cadascuna de les visites (sessions) al vostre lloc a l'informe d'adquisició de trànsit.

Exemple 2

Si veieu "Google" a la columna de l'esquerra, és probable que vegeu valors diferents per a la mètrica Taxa d'implicacions:

• L'informe d'adquisició d'usuaris mostra la taxa d'implicacions dels usuaris que han arribat al lloc web des de Google primer amb totes les seves sessions al lloc web.
  • L'informe d'adquisició de trànsit mostra la taxa d'implicacions només per a les sessions que s'han iniciat al lloc web des de Google, independentment del que hagi passat amb les sessions del mateix usuari que s'hagin iniciat des de diferents canals.

Les imatges següents proporcionen una comparació real en paral·lel dels dos informes:

En aquesta comparació, tingueu en compte que, encara que el valor és "Google" als dos informes, la dimensió de la part superior esquerra és diferent. L'informe d'adquisició d'usuaris mostra la dimensió Font del primer usuari (que és una dimensió d'abast d'usuari i inclou "Primer usuari"), mentre que l'informe d'adquisició de trànsit mostra la dimensió Font de la sessió (que és una dimensió d'abast de sessió i que inclou "Sessió").