Konfigurer TrustArc til indhentning af brugersamtykke

For at registrere værdifuld indsigt og samtidig beskytte privatlivet for brugere skal du indhente samtykke fra dine websitebrugere. Vi anbefaler, at du bruger en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform) eller dit indholdsstyringssystem (CMS) til at indhente samtykke og sende det til Google.

Trin 1: Konfigurer et samtykkebanner

1. Hvis du har CCM Advanced (administreret tjeneste), vil din tekniske kontomanager (TAM, Technical Account Manager) konfigurere dit banner i henhold til dine krav og retningslinjerne for udseendet.
  2. Hvis du har CCM Pro (CMP med selvbetjening), giver TrustArc dig webadressen, så du kan logge ind på portalen og konfigurere dit banner ved hjælp af de foruddefinerede skabeloner i guiden.
  3. Sørg for, at dit banner overholder kravene i Googles samtykkepolitik for brugere i EU (EUUCP). Få flere oplysninger om konfiguration af TrustArc-banneret i afsnittet Kom godt i gang i vores brugervejledning.
  4. Medtag de <div>-elementer, der gengiver banneret og CMP-linket, i din websitekode eller via Google Tag Manager.

Trin 2: Konfigurer samtykketilstand

Brug af Google Tag Manager

1. Åbn Tag Manager, og gå til din container.
  2. Klik på Ny under "Tags", og navngiv tagget.
  3. Klik på Tagkonfiguration, og klik derefter på Find flere tagtyper i Skabelongalleri for fællesskabet. Søg efter " TrustArc CMP (Consent Mode)" i galleriet, og installer derefter "TrustArc CMP (Consent Mode)" fra TrustArc.
  4. Konfigurer de standardindstillinger, du vil bruge, under "Default Consent Mode settings [Standardindstillinger for samtykketilstand]".
  5. Vælg valgmuligheden Deploy CMP Script using the template [Implementer CMP-script ved hjælp af skabelon].
    1. I feltet CMP ID [CMP-id] skal du angive det forekomst-id, der vises i Step 4. Copy Code Snippet [Trin 4. Kopiér kodestykke] på CCM Pro-portalen. Hvis du har CCM Advanced, kan din TAM give dig disse oplysninger.
    2. I feltet Additional parameters [Yderligere parametre] skal du angive yderligere indstillinger for din forekomst. Denne konfiguration bruges til at tilsidesætte backend-konfigurationer såsom sprog, geografisk registrering, links til privatlivspolitikker osv.
  6. Konfigurer integrationen af Googles samtykketilstand ved at aktivere valgmuligheden Integrate CMP with Google Consent Mode [Integrer CMP med Googles samtykketilstand] .
  7. Angiv tilknytningen for samtykketyperne og brugerens præferencer i henhold til dine indstillinger. For hver af de anvendte samtykketyper skal du tilknytte det tilsvarende id for samlingen med samtykker til brug af cookies (Required [Påkrævet], Functional [Funktionel], Advertising [Annoncering]). I feltet Preferences Cookie [Cookie til præferencer] skal du tilknytte en førstepartscookie for cmapi_cookie_privacy. Tilknyt en førstepartscookie for notice_behavior i feltet Behaviour Cookie [Adfærdscookie].
  8. Klik på Triggers > Initialisering af samtykke – Alle sider > Gem.
  9. Test din container ved at klikke på Forhåndsvisning øverst til højre (se testvejledningen nedenfor).
  10. Udgiv din container.

Brug af andre platforme eller direkte redigering af websitekode

1. Log ind på TrustArc-supportportalen, åbn TrustArc-implementeringsvejledningen til Google-samtykketilstand via dette link, og følg derefter vejledningen i Integrating the Consent Mode Using JavaScript [Integration af samtykketilstand med JavaScript].
  2. Hvis du bruger et websiteværktøj, skal du gennemgå den tilhørende dokumentation for at finde ud af, hvordan du implementerer kode i head-tagget på hver side. Hvis du har gjort det, kan du gå videre til trin 3.
  3. Hvis du bruger versionen Advanced CCM, skal du følge dette trin. Ellers kan du gå videre til trin 4. Kopiér og indsæt nedenstående kode i head-tagget på hver side (se trin 2, hvis du bruger et websiteværktøj) efterfulgt af det CMP-script, du kopierede i trin 1, øverst i head-tagget. Bemærk, at dette er afgørende for at sikre, at CMP'en fungerer korrekt.

<script>

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'AW-YYYYYY');

// Standardtyper for samtykke angives som "denied" som pladsholder

// Fastslå de faktiske værdier ud fra dine egne krav

// Udelad de typer af samtykke, der ikke bruges

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied',

'functionality_storage': 'denied',

'personalization_storage': 'denied',

'security_storage': 'denied',

'wait_for_update': 500

});

gtag('set', 'ads_data_redaction', true);

gtag('set', 'developer_id.dNTIxZG', true);

</script>

<!--Angiv bannerscript her!-->

4. Hvis du bruger versionen CCM Pro, skal du følge dette trin. Kopiér og indsæt nedenstående kode i head-tagget på hver side (se trin 2, hvis du bruger et websiteværktøj) efterfulgt af det CMP-script, du kopierede i trin 1, øverst i head-tagget. Bemærk, at dette er afgørende for at sikre, at CMP'en fungerer korrekt. Sørg for at justere tilknytningen mellem CMP-samlingerne og samtykketyperne.

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag() { dataLayer.push(arguments); }

gtag('js', new Date());

gtag('config', 'GA_MEASUREMENT_ID');

gtag('set', 'developer_id.dNTIxZG', true);

// HUSKELISTE: Kan ændres efter kundens behov og i overensstemmelse med konfigurationen

gtag('set', 'ads_data_redaction', true);

gtag('set', 'url_passthrough', true);

//Status for samtykketilstand

const ConsentType = {

DENIED: 'denied',

GRANTED: 'granted',

};

const convertBooleanToGrantedOrDenied = (boolean) => boolean ? ConsentType.GRANTED : ConsentType.DENIED;

/*

HUSKELISTE: Her kan du konfigurere Googles samtykketilstand, tilknytte CMP-kategoriseringen og standardværdierne for initialisering af samtykke

Google anbefaler, at du udkommenterer de samtykketyper, du ikke vil bruge.

*/

const domain = 'your_domain.com'; // HUSKELISTE: opdater

// Tilknytning af samling

const REQUIRED = 1;

const FUNCTIONAL = 2;

const ADVERTISING = 3;

const consentTypesMapped = {

'ad_storage': ADVERTISING,

'ad_user_data': ADVERTISING,

'ad_personalization': FUNCTIONAL,

'analytics_storage': FUNCTIONAL,

'functionality_storage': FUNCTIONAL,

'personalization_storage': FUNCTIONAL,

'security_storage': REQUIRED

}

const getConsentState = (prefCookie) => {

var consentStates = {};

var noticeBehavior = window.truste.util.readCookie("notice_behavior");

/*

HUSKELISTE: Kan ændres efter kundens behov og i overensstemmelse med konfigurationen

*/

var impliedLocation = noticeBehavior && noticeBehavior.includes("na");

for (const consentType in consentTypesMapped) {

var id = consentTypesMapped[consentType];

if(prefCookie && !prefCookie.includes(0)) {

console.log("Existing consent..");

consentStates[consentType] = convertBooleanToGrantedOrDenied(prefCookie && prefCookie.includes(id));

} else {

console.log("Non Existing consent..");

consentStates[consentType] = convertBooleanToGrantedOrDenied(impliedLocation);

;}

;}

consentStates['wait_for_update'] = 500;

console.log(consentStates);

return consentStates;

};

/*

Støttefunktion til at indsende en GCM-hændelse baseret på brugerens præferencer i TrustArc-scriptet

consent: Samtykkeobjektet vil være en matrix med værdierne [1, 2, 3, n], hvor 1 angiver, at brugeren har givet samtykke (påkrævet), 2 angiver funktionel osv.

Denne funktion skal tilpasses i henhold til kundens krævede tilknytning. Eksempel: "ad_storage": returnGrantedOrDenied(advertisingAccepted) knyttes til Advertising [Annoncering]. Hvis den skulle knyttes til Functional [Funktionel] i stedet, skal den anvendte samlingsvariabel ændres.

*/

var runOnceGCM = 0;

function handleConsentDecisionForGCM(consent) {

//Denne kode initialiserer samtykketilstand

const consentStates = getConsentState(consent.consentDecision);

var defaultOrUpdate;

if (runOnceGCM == 0) {

defaultOrUpdate = 'default';

runOnceGCM++;

} else {

console.log('consent is being updated');

defaultOrUpdate = 'update';

}

console.log(consentStates);

//Når samtykket er ændret, sendes en opdatering

gtag('consent', defaultOrUpdate, {

consentStates

});

}

// Denne kode er ansvarlig for at registrere eventuelle samtykkeændringer via TrustArcs CCM-forekomst

// Og samtykkeændringerne sendes til datalaget i overensstemmelse med kundens tilknytning af samtykke

// Dette er til den indledende indlæsning. Hvis brugeren har et andet samtykke end standardværdierne, skal der sendes en opdatering til datalaget

// Når CCM indlæses.

var interval = setInterval(() => {

if (window.truste) {

var consentDecision = truste.cma.callApi("getGDPRConsentDecision", domain);

handleConsentDecisionForGCM(consentDecision);

clearInterval(interval);

console.log("running once...");

}

}, 100);

// Begynd at lytte, når brugerne angiver deres præferencer

window.addEventListener("message", (event) => {

let eventDataJson = null;

// På nuværende tidspunkt er vi kun interesseret i TrustArc-hændelser. Og TrustArc er kodet i JSON

try {

eventDataJson = JSON.parse(event.data);

} catch {

// En anden hændelse, der ikke er JSON.

// TrustArc koder dataene som JSON

// console.log(event.data);

}

// Sørg for, at vi kun henter hændelser fra TrustArc

if (eventDataJson && eventDataJson.source === "preference_manager") {

// Betyder, at brugeren har sendt sine præferencer

if (eventDataJson.message === "submit_preferences") {

console.log("Event Data: ", eventDataJson);

// Vent et halvt sekund for at sikre, at brugerens præferencer afspejles.

setTimeout(() => {

var consentDecision = truste.cma.callApi("getGDPRConsentDecision", domain);

console.log("Consent Decision: ", consentDecision);

handleConsentDecisionForGCM(consentDecision);

}, 500);

}

}

}, false);

<!--Angiv bannerscript her!-->

Test ved hjælp af Tag Assistant

Få flere oplysninger om, hvordan du finder og løser problemer med samtykketilstand med Google Tag Manager.