Secure Privacy instellen om toestemming van gebruikers te verkrijgen

Als u waardevolle inzichten wilt krijgen terwijl u de privacy van de gebruiker beschermt, moet u toestemming van de gebruikers van uw website verzamelen. We raden u aan een platform om toestemming te beheren (CMP) te gebruiken of samen te werken met uw contentmanagementsysteem (CMS) om toestemming te verzamelen en naar Google te sturen.

Stap 1: Stel een toestemmingsbanner in

1. Meld u aan voor een Secure Privacy-account.
  2. Stel uw banner in met de wizard Aan de slag.
  3. Zorg dat uw banner voldoet aan de vereisten van het Google-beleid voor toestemming van gebruikers in de EU.
In het artikel Hoe u een cookiebanner toevoegt aan uw website vindt u meer informatie over banners instellen.

Stap 2: Stel de toestemmingsmodus in

Instellen met Google Tag Manager

1. Open Google Tag Manager en ga naar uw container.
  2. Klik in Tags op Nieuw en geef de tag een naam.
  3. Klik op Tagconfiguratie en dan op Meer tagtypen ontdekken in de templategalerij van community.
  4. Zoek in de galerij naar Secure Privacy en installeer de Secure Privacy-banner van Secure Privacy.
  5. Stel in de instellingen van de Secure Privacy-banner het veld ID in op de domein-ID (het deel na de laatste slash en voor .js) uit het Secure Privacy-script dat op de pagina Installatie van de Secure Privacy-portal staat.
  6. Voer onder Standaardinstellingen de landspecifieke instellingen in die u wilt gebruiken. Maak één rij voor elke instelling die u wilt overschrijven (dit wordt standaard geweigerd) en gebruik door komma's gescheiden ISO 3166-2-landcodes in het vak Regio om aan te geven op welke regio's/landen u de instellingen van die rij wilt toepassen.
  7. Klik op Toevoegen en dan op Activeren.
  8. Selecteer Initialisatie van toestemming - Alle pagina's. Klik daarna op Opslaan.
  9. Klik rechtsboven op Voorbeeld om uw container te testen. Volg de instructies voor testen hieronder.
  10. Publiceer de container.

Instellen met andere platforms of websitecode rechtstreeks bewerken

Zo kunt u dat aanzetten:

1. Log in op uw Secure Privacy-account.
  2. Klik op het domein dat u wilt aanpassen.
  3. Selecteer de optie GCM + IAB TCF 2.2 in het dropdownmenu Framework.

Aanzetten via Secure Privacy Legacy:

1. Log in op uw Secure Privacy-account.
  2. Ga naar Installatie en dan naar het tabblad Google-toestemmingsmodus.
  3. Zet de knop Google-toestemmingsmodus aanzetten aan (rechts).

Zo voegt u de standaardinstelling voor toestemming toe:

1. Klik op Instelling toevoegen.
  2. Selecteer Gegeven/Geweigerd in het dropdownmenu voor elke categorie op basis van uw vereisten.
  3. Stel de regio in door de ISO-standaardcodes (ISO 3166-2) in te voeren voor de specifieke regio's waarvoor u geotargeting wilt gebruiken met uw banner. Als u uw banner niet geografisch wilt targeten op specifieke regio's over de hele wereld, voert u Alles in het veld Regio's in. Volg de ISO 3166-2-standaardcodes voor alle regio's.
  4. Klik op Toevoegen.

Testen met Tag Assistant

Meer informatie over hoe u problemen met de toestemmingsmodus oplost met Google Tag Manager