Ställa in Axeptio för att inhämta användarnas samtycke

För att få värdefulla insikter och samtidigt skydda användarnas integritet måste du inhämta samtycke från webbplatsanvändarna. Vi rekommenderar att du använder en plattform för samtyckeshantering (CMP) eller använder ditt innehållshanteringssystem (CMS) för att inhämta samtycke och skicka det till Google.

Steg 1: Konfigurera en samtyckesbanner

1. Registrera dig för ett Axeptio-konto.
  2. Ställ in bannern med hjälp av introduktionsguiden.
  3. Se till att bannern uppfyller kraven i Googles policy för användares medgivande inom EU (EUUCP).

Mer information om hur du ställer in bannern finns i How to Add a Cookie Banner to Your Website.

Steg 2: Ställa in samtyckesläget

Använda Google Taggstyrning

1. Öppna Taggstyrning och gå till behållaren.
  2. Klicka på Ny under Taggar och ge taggen ett namn.
  3. Klicka på Taggkonfiguration och sedan på Upptäck fler taggtyper i mallgalleriet för gruppen. Sök efter Axeptio CMP i galleriet och installera sedan Axeptio CMP från axeptio.
  4. Ange de standardinställningar du vill använda under Standardinställningar för samtyckesläge.
  5. Lägg till en rad för globala inställningar och lämna Regioner tomt. Du kan lägga till ytterligare rader för regionspecifika inställningar genom att använda kommaavgränsade landskoder enligt ISO 3166-2 i rutan Region.
  6. Klicka på Lägg till och sedan på Utlösare.
  7. Välj Initiering av samtycke – Alla sidor och klicka på Spara.
  8. Klicka på Förhandsgranska högst upp till höger för att testa behållaren.
  9. Publicera behållaren.

Använda andra plattformar eller redigera webbplatskoden direkt

1. Öppna Axeptio. Gå till inställningarna för cookies och klicka på knappen Integration on your website för att hitta anvisningar om hur du hittar CMP-kodavsnittet.
  2. Om du använder ett byggverktyg för webbplatser kan du läsa i deras dokumentation hur du implementerar kod i head-taggen på varje sida. Annars fortsätter du med steg 3.
  3. I <head>-taggen på varje sida (läs steg 2 om du använder ett byggverktyg för webbplatser) klistrar du in följande kod följt av det CMP-skript som du kopierade i steg 1 högst upp i <head>-taggen. Tänk på att detta steg är avgörande för att CMP:n ska fungera korrekt.

<script>

// Define dataLayer and the gtag function.

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

// VIKTIGT – KOPIERA/KLISTRA INTE IN UTAN ATT ÄNDRA REGIONLISTAN

// Set default consent for specific regions according to your requirements

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied',

'regions':[<list of ISO 3166-2 region codes>]

});

// Set default consent for all other regions according to your requirements

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied'

});

</script>

<!--Banner script here!-->

Testa med Tag Assistant

Läs mer om hur du felsöker samtyckesläget med Google Taggstyrning.