Axeptio instellen om toestemming van gebruikers te krijgen

Als u waardevolle inzichten wilt krijgen terwijl u de privacy van de gebruiker beschermt, moet u toestemming van de gebruikers van uw website verzamelen. We raden u aan een platform om toestemming te beheren (CMP) te gebruiken of samen te werken met uw contentmanagementsysteem (CMS) om toestemming te verzamelen en naar Google te sturen.

Stap 1: Stel een toestemmingsbanner in

1. Meld u aan voor een Axeptio-account.
  2. Stel uw banner in met de wizard Aan de slag.
  3. Zorg dat uw banner voldoet aan de vereisten in het Google-beleid voor toestemming van gebruikers in de EU.

In het artikel Hoe u een cookiebanner toevoegt aan uw website vindt u meer informatie over banners instellen.

Stap 2: Stel de toestemmingsmodus in

Google Tag Manager gebruiken

1. Open Tag Manager en ga naar uw container.
  2. Klik in Tags op Nieuw en geef de tag een naam.
  3. Klik op Tagconfiguratie en dan op Ontdek meer tagtypen in de templategalerij van de community. Zoek in de galerij naar Axeptio CMP en installeer Axeptio CMP van axeptio.
  4. Configureer onder Standaardinstellingen voor toestemmingsmodus de standaardinstellingen die u wilt gebruiken.
  5. Voeg een rij toe voor de algemene instellingen en laat Regio's leeg. U kunt extra rijen toevoegen voor regiospecifieke instellingen door in het vak Regio door komma's gescheiden ISO 3166-2-landcodes in te voeren.
  6. Klik op Toevoegen en dan op Triggers.
  7. Selecteer Initialisatie van toestemming - Alle pagina's. Klik daarna op Opslaan.
  8. Klik rechtsboven op Voorbeeld om uw container te testen.
  9. Publiceer de container.

Andere platforms gebruiken of websitecode rechtstreeks bewerken

1. Open Axeptio, ga naar uw cookieconfiguratie en klik op de instructies voor de knop 'Integration on your website' (Integratie op uw website) om het CMP-codefragment te vinden.
  2. Als u een websitebouwer gebruikt, neemt u de documentatie van die websitebouwer door om te bepalen hoe u code in de head-tag van elke pagina kunt implementeren. Ga anders door met stap 3.
  3. Plak in de <head>-tag van elke pagina (ga naar stap 2 als u een websitebouwer gebruikt) de volgende code, gevolgd door het CMP-script dat u in stap 1 heeft gekopieerd, helemaal bovenaan de <head>-tag. Dit is essentieel om te zorgen dat het CMP-script correct werkt.

<script>

// Define dataLayer and the gtag function.

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

// IMPORTANT - DO NOT COPY/PASTE WITHOUT MODIFYING REGION LIST

// Set default consent for specific regions according to your requirements

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied',

'regions':[<list of ISO 3166-2 region codes>]

});

// Set default consent for all other regions according to your requirements

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied'

});

</script>

<!--Banner script here!-->

Testen met Tag Assistant

Meer informatie over hoe u problemen met de toestemmingsmodus oplost met Google Tag Manager