Felsöka taggproblem med taggdiagnostik

Använda taggdiagnostik för att hitta och åtgärda problem med webbplatsens taggar
Experiment icon for Gradual feature rollout  Gradvis lansering av funktionen: Denna funktion lanseras gradvis och är kanske inte tillgänglig på ditt konto än.

Du kan använda verktyget för taggdiagnostik för att hitta och åtgärda problem med webbplatsens taggar och säkerställa att datainsamlingen sker korrekt. Du kommer åt verktyget för taggdiagnostik från avsnittet Google-tagg i både Google Ads och Google Analytics samt via Google Taggstyrning.

Öppna verktyget för taggdiagnostik

1. Öppna inställningarna för Google-taggen.
    Var finns inställningarna för Google-taggen?
  2. Gå till underavsnittet Taggkvalitet i avsnittet Din Google-tagg i inställningarna för Google-taggen.
  3. Visa taggens kvalitetsstatus och klicka sedan för att hitta och åtgärda problem med taggen.

Status för taggkvalitet

Verktyget för taggdiagnostik visar följande statusar för taggkvalitet. De anger upptäckta problem, deras allvarlighetsgrad och hur du åtgärdar dem. När du åtgärdar ett problem uppdateras statusen och den förbättrade taggkvaliteten visas.

Utmärkt

Utmärkt innebär att inga problem med Google-taggen har upptäckts. Med denna datakvalitetsstatus ser du inga problem eftersom taggarna betraktas som helt optimerade. Däremot bör du fortsätta att kontrollera taggens kvalitetsstatus eftersom den kan ändras om nya problem upptäcks.

Bra

Bra innebär att inga problem med Google-taggen har upptäckts, men vi ger dig minst en rekommendation för att förbättra taggkvaliteten.

Åtgärd krävs

Åtgärd krävs innebär att det finns ett problem med Google-taggen som behöver åtgärdas. Problemet bör åtgärdas, men det är inte allvarligt.

Brådskande

Brådskande innebär att ett brådskande problem med Google-taggen har upptäckts och du måste åtgärda det omedelbart för att bibehålla mätningen.

Diagnostik

Vi kan visa en eller flera av följande diagnostiska uppgifter för att hjälpa dig hitta problem med taggningen:

• Ytterligare domäner har identifierats för konfiguration: Om du har flera domäner som ingår i användarens konverteringsväg (till exempel om en kund hamnar på Domän A och sedan navigerar till Domän B för att konvertera) kan du behöva lägga till ytterligare domäner i konfigurationen för att säkerställa att dina taggar är tåliga och visar korrekt data.
  • Konfigureringskommandon i fel ordning: Detta visas om dina gtag-händelsekommandon kommer före gtag config-kommandona. Detta kan leda till oväntat beteende när händelserna dirigeras och bearbetas.
  • Felaktig installation av samtyckesläge: Vissa av dina webbsidor kan läsa in kommandon för samtyckesläge i fel ordning. Detta kan skicka felaktiga samtyckessignaler.
  • Konverteringslänkning saknas: Detta visas om du har en Floodlight-tagg och/eller en Google Ads-tagg men inte har lagt till en tagg för konverteringslänkning i behållaren för Google Taggstyrning.
  • En del av dina sidor har inte taggats: Vi meddelar dig om det finns otaggade sidor på din webbplats, vilket kan påverka mätningens resultat. När detta händer visas de otaggade sidorna i översikten över taggtäckning så att du kan hitta och åtgärda de otaggade sidorna.