Problemen met tags oplossen met Diagnostische gegevens over tags

Problemen met de tags van uw website vinden en oplossen met Diagnostische gegevens over tags
Experiment icon for Gradual feature rollout  Geleidelijke uitrol van functie: Deze functie wordt geleidelijk uitgerold en is misschien nog niet beschikbaar in uw account.

U kunt de tool Diagnostische gegevens over tags gebruiken om problemen met de tags van uw website te vinden en op te lossen, zodat uw gegevensverzameling nauwkeurig is. U opent de tool Diagnostische gegevens over tags via het gedeelte over de Google-tag van zowel Google Ads als Google Analytics, of via Google Tag Manager.

De tool Diagnostische gegevens over tags openen

1. Open de instellingen van de Google-tag.
    Waar vind ik de instellingen van de Google-tag?
  2. Ga in de instellingen van de Google-tag naar het subgedeelte Tagkwaliteit van het gedeelte Uw Google-tag.
  3. Controleer de kwaliteitsstatus van de tag en klik om problemen met de tag te vinden en op te lossen.

Kwaliteitsstatussen voor tags

De tool Diagnostische gegevens over tags toont de volgende kwaliteitsstatussen voor tags om gevonden problemen te markeren, de ernst ervan aan te geven en oplossingen aan te bieden. Als u een probleem oplost, wordt de status geüpdatet om de verbeterde tagkwaliteit aan te geven.

Uitstekend

De status Uitstekend betekent dat er geen problemen met de Google-tag zijn gevonden. Er worden geen problemen vermeld voor deze status voor gegevenskwaliteit, omdat uw tags als volledig geoptimaliseerd worden beschouwd. Aangezien de kwaliteitsstatus van tags kan veranderen bij nieuwe problemen, is het belangrijk dat u de status goed blijft controleren.

Goed

De status Goed geeft aan dat er geen problemen met de Google-tag zijn gevonden, maar dat we minstens 1 aanbeveling hebben om de kwaliteit van uw tag te verbeteren.

Vereist aandacht

Deze status betekent dat een probleem met de Google-tag uw aandacht vereist. Het is raadzaam om het probleem op te lossen, maar het is geen ernstig probleem.

Urgent

De status Urgent betekent dat er een ernstig probleem is vastgesteld met de Google-tag waarvoor direct een oplossing nodig is om de meting te behouden.

Diagnostische gegevens

Het is mogelijk dat een of meer van de volgende diagnostische gegevens worden getoond, zodat u problemen met uw taginstellingen kunt opsporen:

• Aanvullende domeinen gevonden voor configuratie: Als u meerdere domeinen heeft als onderdeel van het gebruikerstraject naar conversie (een klant komt bijvoorbeeld terecht in domein A en navigeert daarna naar domein B om te converteren), kan het nodig zijn om extra domeinen aan uw configuratie toe te voegen om ervoor te zorgen dat uw tags duurzaam zijn en nauwkeurige gegevens tonen.
  • Configuratieopdracht in onjuiste volgorde: Deze diagnostische informatie wordt getoond als uw gtag-gebeurtenisopdrachten vóór de gtag-configuratieopdrachten staan. Dit kan onverwacht gedrag veroorzaken bij de routing en verwerking van die gebeurtenissen.
  • Toestemmingsmodus in verkeerde volgorde geïnstalleerd: Op sommige van uw webpagina's staan opdrachten om de toestemmingsmodus te laden misschien in de verkeerde volgorde. Daardoor kunnen onjuiste toestemmingssignalen worden verstuurd.
  • Ontbrekende Conversion Linker: Deze diagnostische informatie wordt getoond als u een Floodlight- en/of een Google Ads-tag heeft, maar geen Conversion Linker-tag heeft toegevoegd aan uw Google Tag Manager-container.
  • Sommige van uw pagina's zijn niet getagd: We informeren u als pagina's op uw website niet zijn getagd. Dit kan namelijk invloed hebben op de prestaties van uw metingen. Als dit het geval is, bevat het overzicht van tagdekking de niet-getagde pagina's zodat u deze makkelijk kunt vinden en aanpassen.