Käyttäjäsuostumusten pyytämisen käyttöönotto Cookie Informationissa

Vaihe 1: Ota käyttöön suostumusbanneri

1. Luo Cookie Information ‑tili.
  2. Määritä banneri ohjatun "Get Started" (Aloita) ‑toiminnon avulla.
  3. Varmista, että banneri on Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytännön vaatimusten mukainen.
Lue lisää bannerin käyttöönotosta Cookie Informationin käyttöönotto-oppaasta.

Vaihe 2: Ota käyttöön suostumustila

Käyttöönotto Google Tag Managerin avulla

1. Avaa Google Tag Manager ja siirry säilöön.
  2. Klikkaa Tagit‑kohdasta Uusi ja nimeä tagi.
  3. Klikkaa Tagin määritys ja sitten Löydä lisää tagityyppejä yhteisömalligalleriasta.
  4. Tee galleriassa haku "Cookie Information" ja asenna cookie-Informationin "Cookie Information + Consent Mode v2".
  5. Merkitse Cookie Information ‑mallin määrityksessä kohdan "Add Cookie Information Consent Banner" (Lisää Cookie Information ‑suostumusbanneri) viereinen ruutu valituksi.
  6. Määritä haluamasi maakohtaiset asetukset Oletusasetukset-kohdassa. Luo yksi rivi kullekin asetukselle, jonka haluat ohittaa (oletuksena "evätty"), ja lisää Alue-kenttään pilkuilla erotettuina niiden alueiden/maiden ISO 3166-2 ‑maatunnukset, joita kyseisen rivin asetukset koskevat.
  7. Klikkaa Lisää ja sitten Triggerit.
  8. Valitse "Suostumuksen alustus – Kaikki sivut" ja klikkaa Tallenna.
  9. Testaa säilöä klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Esikatsele. Katso testausohjeet alta.
  10. Julkaise säilösi.

Käyttöönotto toisen alustan kautta tai suoraan verkkosivuston koodista

1. Valitse Cookie Information ‑tilisi vasemmasta sivupalkista "Installation" (Asennus). Kopioi koodi koodikentästä.
  2. Jos käytät sivustotyökalua, tarkista sen dokumentaatiosta, miten koodi lisätään kunkin sivun Head-tagiin. Siirry muussa tapauksessa vaiheeseen 3.
  3. Liitä seuraava koodi kunkin sivun <head>‑tagiin (jos käytät sivustotyökalua, katso yllä olevat ohjeet). Liitä myös aiemmin kopioimasi CMP-skripti aivan <head>-tagin alkuun. Huomaa, että tämä vaihe on kriittinen CMP:n toiminnan kannalta.

<script>

// Määrittele dataLayer ja gtag-funktio.

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

// TÄRKEÄÄ - ÄLÄ KOPIOI/LIITÄ MUOKKAAMATTA ALUELISTAA

// Aseta oletussuostumus tietyille alueille tarpeidesi mukaan

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied',

'regions':[<ISO 3166-2 ‑aluekoodit>]

});

// Aseta oletussuostumus kaikille muille alueille tarpeidesi mukaan

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'granted',

'ad_user_data': 'granted',

'ad_personalization': 'granted',

'analytics_storage': 'granted'

});

</script>

<!--Banner script here!-->

Testaaminen Tag Assistantin avulla

Lue, miten voit ratkaista suostumustilaan liittyviä ongelmia Google Tag Managerin avulla.