Näin asetat CookieYesin pyytämään käyttäjän suostumusta

Jos haluat saada arvokasta tietoa ja suojata samalla käyttäjien yksityisyyttä, sinun on pyydettävä suostumus verkkosivustosi käyttäjiltä. Suosittelemme, että keräät suostumuksen ja lähetät sen Googlelle suostumustenkäsittelyalustan (CMP) tai sisällönhallintajärjestelmän (CMS) avulla.

Vaihe 1: Ota käyttöön suostumusbanneri

1. Luo CookieYes-tili.
  2. Määritä banneri ohjatun "Getting Started" (Aloittaminen) ‑toiminnon avulla.
  3. Varmista, että banneri on Googlen EU-käyttäjäsuostumuskäytännön vaatimusten mukainen.

Lue lisää bannerin käyttöönotosta artikkelista How to Add a Cookie Banner to Your Website.

Vaihe 2: Ota käyttöön suostumustila

Käyttöönotto Google Tag Managerin avulla

1. Avaa Google Tag Manager ja siirry säilöön.
  2. Klikkaa Tagit‑kohdasta Uusi ja nimeä tagi.
  3. Klikkaa Tagin määritys ja sitten Löydä lisää tagityyppejä yhteisömalligalleriasta. Tee galleriassa haku "CookieYes" ja asenna cookieyeshq:n "CookieYes CMP".
  4. Siirry CookieYesissä "Advanced Settings" (Lisäasetukset) ‑kohtaan ja klikkaa Get Installation Code (Hae asennuskoodi). Kopioi alla olevassa esimerkissä lihavoituna näkyvä osa koodikentästä. Koodisi on erilainen kuin esimerkkikoodi.
https://cdn-cookieyes.com/client_data/5cfe4f28d3b2e213a2c75d46/script.js
  1. Liitä koodi Tag Managerissa olevaan Verkkosivuston avain ‑kenttään.
  2. Määritä haluamasi oletusasetukset Suostumustilan oletusasetukset ‑kohdassa.
  3. Lisää rivi yleisille asetuksille ja jätä Alue-kenttä tyhjäksi. Voit lisätä rivejä aluekohtaisille asetuksille lisäämällä Alue‑kenttään ISO 3166-2 ‑maatunnukset pilkuilla erotettuina.
  4. Klikkaa Lisää ja sitten Triggerit.
  5. Valitse "Suostumuksen alustus – Kaikki sivut" ja klikkaa Tallenna.
  6. Testaa säilöä klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Esikatsele. Katso testausohjeet alta.
  7. Julkaise säilösi.

Käyttöönotto toisen alustan kautta tai suoraan verkkosivuston koodista

1. Avaa CookieYes, siirry "Advanced Settings" (Lisäasetukset) ‑kohtaan ja klikkaa Get Installation Code (Hae asennuskoodi).
  2. Kopioi asennuskoodinpätkä. Jos käytät sivustotyökalua, tarkista sen dokumentaatiosta, miten koodi lisätään kunkin sivun <head>-tagiin.
  3. Liitä seuraava koodi kunkin sivun <head>‑tagiin (jos käytät sivustotyökalua, katso yllä olevat ohjeet). Liitä myös aiemmin kopioimasi CMP-skripti <head>-tagin alkuun. Huomaa, että tämä vaihe on kriittinen CMP:n toiminnan kannalta.

<script>

// Määrittele dataLayer ja gtag-funktio.

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

// TÄRKEÄÄ – ÄLÄ KOPIOI/LIITÄ MUOKKAAMATTA ALUELISTAA

// Aseta oletussuostumus tietyille alueille tarpeidesi mukaan

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied',

'regions':[<ISO 3166-2 ‑aluekoodit>]

});

// Aseta oletussuostumus kaikille muille alueille tarpeidesi mukaan

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied'

});

</script>

<!--Bannerikoodi tähän!-->

Testaaminen Tag Assistantin avulla

Lue, miten voit ratkaista suostumustilaan liittyviä ongelmia Google Tag Managerin avulla.