Ställa in HubSpot för att inhämta användares samtycke

För att få värdefulla insikter och samtidigt skydda användarnas integritet måste du inhämta samtycke från webbplatsanvändarna. Vi rekommenderar att du använder en plattform för samtyckeshantering (CMP) eller använder ditt innehållshanteringssystem (CMS) för att inhämta samtycke och skicka det till Google.

Läs mer om hur du konfigurerar din samtyckesbanner med en plattform för samtyckeshantering eller ett innehållshanteringssystem.

Steg 1: Konfigurera en samtyckesbanner

1. Från ditt HubSpot-konto klickar du på kugghjulsikonen för Inställningar i det övre verktygsfältet.
  2. Klicka på Privacy & Consent (Integritet och samtycke) på panelen till vänster.
  3. Klicka på fliken Cookies.
  4. Välj en domän på HubSpot eller klicka på Add an external domain för att lägga till en domän hos extern värd.
  5. Klicka på Create consent banner (Skapa samtyckesbanner) på sidan Domain.
  6. Ge bannern ett internt namn på sidan Configuration.
  7. Ange en sökväg under URL Path (Webbadress) om du vill att bannern endast ska gälla den webbadressen. Lämna sökvägen tom om du vill tillämpa bannern på hela domänen.
  8. Under Countries (Länder) väljer du länderna i Europeiska unionen, Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och Förenade kungariket.
  9. Klicka på Nästa.
  10. Välj en bannertyp för deltagande. Klicka på Publish (Publicera).

Steg 2: Ställa in samtyckesläget

Verifiera inställningarna för samtyckesläge

Om du har en deltagandebanner har samtyckesläget ställts in. Gör så här om du redan har en banner för att välja bort cookies och vill använda samtyckesläget:

1. Öppna rullgardinsmenyn Åtgärder och klicka på Redigera.
  2. Välj en bannertyp för deltagande.
  3. Klicka på Välj ett språk och välj ett språk på rullgardinsmenyn.
  4. Redigera bannertexten genom att öppna rubrikerna Consent banner content (Innehåll för samtyckesbanner) and Consent banner categories (Kategorier för samtyckesbanner.) Under det här steget kan du lägga till länkar och ytterligare information som visas för webbplatsbesökare.
  5. Klicka på Publish (Publicera).