HubSpot instellen om toestemming van gebruikers te krijgen

Als u waardevolle inzichten wilt krijgen terwijl u de privacy van de gebruiker beschermt, moet u toestemming van de gebruikers van uw website verzamelen. We raden u aan een platform om toestemming te beheren (CMP) te gebruiken of samen te werken met uw contentmanagementsysteem (CMS) om toestemming te verzamelen en naar Google te sturen.

Meer informatie over hoe u uw toestemmingsbanner instelt met een platform om toestemming te beheren of met een contentmanagementsysteem

Stap 1: Stel een toestemmingsbanner in

1. Klik in uw HubSpot-account op het tandwiel Settings (Instellingen) in de bovenste werkbalk.
  2. Klik in het zijvenster links op Privacy & Consent (Privacy en toestemming).
  3. Klik op het tabblad Cookies.
  4. Selecteer een door HubSpot gehost domein of klik op Add an external domain (Een extern domein toevoegen) om een extern gehost domein toe te voegen.
  5. Klik op de pagina 'Domain' (Domein) op Create consent banner (Toestemmingsbanner maken).
    An illustration that locates the "Create consent banner" button on Hubspot.
  6. Geef op de pagina 'Configuration' (Configuratie) een interne naam voor uw banner.
  7. Geef een pad op onder 'URL Path' (URL-pad) als u wilt dat de banner alleen van toepassing is op die URL. Laat het pad leeg om de banner toe te passen op het hele domein.
  8. Selecteer onder 'Countries' (Landen) de landen in de Europese Unie, de Europese Economische Ruimte en het Verenigd Koninkrijk.
  9. Klik op Next (Volgende).
    An illustration that shows how to create a consent banner in Hubspot.
  10. Kies het bannertype 'Opt-in' (Aanmelden). Klik op Publish (Publiceren).

Stap 2: Stel de toestemmingsmodus in

De instellingen van de toestemmingsmodus laten verifiëren

Als u een aanmeldingsbanner heeft, is de toestemmingsmodus ingesteld. Als u al een afmeldingsbanner heeft en de toestemmingsmodus wilt gebruiken, volgt u de onderstaande stappen:

1. Open het dropdownmenu Actions (Acties) en klik op Edit (Bewerken).
    An illustration showing how to edit consent banners in Hubspot.
  2. Kies het bannertype 'Opt-in' (Aanmelden).
  3. Klik op Choose a language (Een taal kiezen) en selecteer een taal in het dropdownmenu.
  4. Bewerk de tekstcontent van de banner door de samenvouwbare koppen 'Consent banner content' (Bannercontent voor toestemming) en 'Consent banner categories' (Categorieën voor toestemmingsbanners) te openen. Tijdens deze stap kunnen links en aanvullende informatie worden toegevoegd om te worden getoond aan websitebezoekers.
    An illustration showing how to select a language for a consent banner in Hubspot.
  5. Klik op Publish (Publiceren).