Konfigurer Didomi til indhentning af brugersamtykke

For at registrere værdifuld indsigt og samtidig beskytte privatlivet for brugere skal du indhente samtykke fra dine websitebrugere. Vi anbefaler, at du bruger en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform) eller dit indholdsstyringssystem (CMS) til at indhente samtykke og sende det til Google.

Trin 1: Konfigurer et samtykkebanner

1. Samarbejd med Didomi om at tilmelde dig og få adgang til deres platform.
  2. Konfigurer dit banner ved hjælp af guiden "Meddelelse om samtykke – kom godt i gang".
  3. Sørg for, at dit banner overholder kravene i Googles samtykkepolitik for brugere i EU.

Gå til Hjælp til Didomi for at få flere oplysninger om bannerkonfiguration.

Trin 2: Konfigurer samtykketilstand

Konfigurer ved hjælp af Google Tag Manager

1. Åbn Google Tag Manager, og gå til din container.
  2. Klik på Ny under "Tags", og navngiv tagget.
  3. Klik på Tagkonfiguration, og klik derefter på Find flere tagtyper i skabelongalleriet for fællesskabet. Søg efter "Didomi" i galleriet, og installer derefter "Didomi CMP by Didomi".
  4. I Didomi-brugerfladen skal du klikke på "Min organisation" øverst på siden og derefter klikke på Kopiér offentlig API-nøgle.
  5. Markér afkrydsningsfeltet "Integrer Didomi Web SDK" i Google Tag Manager, og indsæt API-nøglen fra ovenstående trin i feltet "Public API Key".
  6. Konfigurer de standardindstillinger, du vil bruge, i sektionen "Angiv standardstatus for Google-samtykketilstand". Brug kommaseparerede ISO 3166-2-landekoder i feltet Region, hvis du tilpasser standardindstillingerne efter region.
  7. Klik på Tilføj og derefter på Aktivering.
  8. Vælg "Initialisering af samtykke – alle sider", og klik derefter på Gem.
  9. Klik på Forhåndsvisning øverst til højre for at teste din container. Se testvejledningen nedenfor.
  10. Udgiv din container.

Konfigurer ved hjælp af en anden platform eller direkte fra dit websites kode

1. Åbn Meddelelse om samtykke på din Didomi-konto, så du kan redigere den (Notifikationer om samtykke og derefter klikke på blyanten ud for den korrekte række).
  2. Gå til fanen Udgiv, og kopiér koden fra den tredje sektion med titlen "Indsæt Didomi SDK-koden".
  3. Hvis du bruger et websiteværktøj, skal du gennemgå den tilhørende dokumentation for at finde ud af, hvordan du implementerer kode i <head>-tagget på hver side. Du kan også fortsætte til trin 4.
  4. Indsæt følgende kode i tagget <head> på alle sider (se vejledningen ovenfor, hvis du bruger et websiteværktøj), og indsæt derefter det CMP-script, du tidligere har kopieret, øverst i <head>-tagget. Bemærk, at dette er afgørende for at sikre, at CMP'en fungerer korrekt.

<script>

// Definer dataLayer og gtag-funktionen.

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

// Angiv standardsamtykke for bestemte regioner i henhold til dine krav

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied',

'regions':[<liste over ISO 3166-2-regions koder>]

});

// Angiv standardsamtykke for alle andre regioner i henhold til dine krav

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied'

});

</script>

<!--Angiv bannerscript her!-->

Test ved hjælp af Tag Assistant

Få flere oplysninger om, hvordan du finder og løser problemer med samtykketilstand med Google Tag Manager.