Ställa in Duda för att inhämta användarnas samtycke

För att få värdefulla insikter och samtidigt skydda användarnas integritet måste du inhämta samtycke från webbplatsanvändarna. Vi rekommenderar att du använder en plattform för samtyckeshantering (CMP) eller använder ditt innehållshanteringssystem (CMS) för att inhämta samtycke och skicka det till Google.

Ställa in samtyckesläget

Så här aktiverar du samtyckesläget i ditt Duda-konto:

1. Logga in på instrumentpanelen i Duda
  2. Välj den webbplats som du vill redigera. Vi rekommenderar att du väljer ett av alternativen i listan från en av våra integritetspartner.

Om du väljer Usercentrics:

1. Välj App Store (appbutik) i panelen till vänster och klicka på Privacy and Compliance (integritet och efterlevnad).
    An image showing the plugin install section in the Duda dashboard.
  2. När plugin-programmet har installerats får du två alternativ för prenumerationer: Free (kostnadsfritt) eller Business (företag). Välj det som fungerar bäst för din verksamhet.
  3. Fortsätt genom att klicka på OK och sedan på Start Setup (starta konfigureringen). Skannern identifierar produkterna på din webbplats. Detta kan ta flera minuter.
  4. Om de Google-produkter som du har konfigurerat på din webbplats också finns med på listan över identifierade produkter klickar du på Confirm Setup (bekräfta konfigureringen).
    An image showing the confirm setup section in the Duda dashboard.
  5. Ange namnet på din personuppgiftsansvariga i avsnittet Website information (webbplatsinformation).
  6. Högst upp i högra hörnet klickar du på Save Settings (spara inställningar) och Republish (publicera igen).
    An image showing the data controller settings section in the Duda dashboard.

Om du väljer Termly:

1. Välj App Store (appbutik) i panelen till vänster och klicka på Privacy and Compliance (integritet och efterlevnad).
  2. När plugin-programmet har installerats får du två alternativ för prenumerationer: Basic (grundläggande) eller Pro (professionellt). Välj det som fungerar bäst för din verksamhet.
  3. Klicka på Got it (jag förstår) för att fortsätta.
  4. Logga in med ditt Termly-konto. Om du inte har något konto klickar du på Sign up (registrera dig) för att skapa ett konto.
  5. Klicka på Get Started (kom igång) i översikten.
  6. Klicka på Scan Now (skanna nu). Skanningen tar några minuter.
  7. När skanningen är klar klickar du på View Report (visa rapport).
  8. Klicka på Generate Cookie Policy (skapa cookiepolicy) för att skapa en enkel policy för taggar som upptäcks.
  9. Click Add to Website (lägg till på webbplats).
  10. I panelen till vänster klickar du på Consent Management (samtyckeshantering) för att utöka menyn och sedan på Consent Banner (samtyckesbanner).
    An image showing the consent banner settings section in the Duda dashboard.
  11. Därifrån kan du aktivera och inaktivera samtyckesbannern högst upp i hörnet till höger.
  12. Scrolla ner till Consent Settings (samtyckesinställningar) och välj On (på) under Google Consent Mode (Googles samtyckesläge).
    An image showing the consent mode settings section in the Duda dashboard.
  13. Scrolla längst ned och klicka på Save (spara).
  14. Publicera webbplatsen igen och läs in sidan igen för att se bannern med samtyckesläget.