Ställa in Complianz för att inhämta användares samtycke

För att få värdefulla insikter och samtidigt skydda användarnas integritet måste du inhämta samtycke från webbplatsanvändarna. Vi rekommenderar att du använder en plattform för samtyckeshantering (CMP) eller använder ditt innehållshanteringssystem (CMS) för att inhämta samtycke och skicka det till Google.

Steg 1: Konfigurera en samtyckesbanner

1. Installera plugin-programmet Complianz i WordPress-implementeringen på sidan Plugins.
  2. Klicka på Add New och sök sedan efter Complianz. Installera Complianz – GDPR/CCPA Cookie Consent.
  3. Öppna inställningarna för Complianz-plugin och använd guiden för att konfigurera bannern. Se till att bannern uppfyller kraven i Googles policy för användares medgivande inom EU (EUUCP).

Steg 2: Ställa in samtyckesläget

Du kan aktivera samtyckesläget i guiden under Statistics – Configuration.