Käyttäjäsuostumusten pyytämisen käyttöönotto CookieFirstissa

Jos haluat saada arvokasta tietoa ja suojata samalla käyttäjien yksityisyyttä, sinun on pyydettävä suostumus verkkosivustosi käyttäjiltä. Suosittelemme, että keräät suostumuksen ja lähetät sen Googlelle suostumustenkäsittelyalustan (CMP) tai sisällönhallintajärjestelmän (CMS) avulla.

Vaihe 1: Ota käyttöön suostumusbanneri

1. Luo CookieFirst-tili.
  2. Määritä banneri ohjatun "Getting Started" (Aloittaminen) ‑toiminnon avulla.
  3. Varmista, että banneri on Googlen EU‑käyttäjäsuostumuskäytännön (EUUCP) vaatimusten mukainen.

Lue lisää bannerin käyttöönotosta CookieFirstin käyttöönotto‑oppaasta.

Vaihe 2: Ota käyttöön suostumustila

Käyttöönotto Google Tag Managerin avulla

1. Avaa Google Tag Manager ja siirry säilöön.
  2. Klikkaa Tagit‑kohdasta Uusi ja nimeä tagi.
  3. Klikkaa Tagin määritys ja sitten Löydä lisää tagityyppejä yhteisömalligalleriasta. Tee galleriassa haku “CookieFirst” ja asenna sitten CookieFirstin CMP‑integrointi (Suostumustila).
  4. Siirry CookieFirstin hallintapaneelissa kohtaan “Settings for your domain" (Verkkotunnuksesi asetukset) ja valitse vasemmasta sivupalkista Embed Script (Upotettu komentosarja). Kopioi verkkotunnuksesi API‑avain.
  5. Siirry takaisin Tag Manageriin ja liitä sinne verkkotunnuksesi API‑avain.
  6. Määritä haluamasi oletusasetukset Suostumustilan oletusasetukset ‑kohdassa.
  7. Lisää rivi yleisille asetuksille ja jätä “Alueet” tyhjäksi. Voit lisätä rivejä aluekohtaisille asetuksille käyttämällä Alue‑ruudussa pilkuilla eroteltuja ISO 3166-2 ‑maakoodeja.
  8. Klikkaa Lisää ja sitten Triggerit.
  9. Valitse “Suostumuksen alustus – Kaikki sivut” ja klikkaa Tallenna.
  10. Testaa säilöä klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Esikatsele. Katso testausta koskevat ohjeet alta.
  11. Julkaise säilösi.

Käyttöönotto toisen alustan kautta tai suoraan verkkosivuston koodilla

Voit asettaa Googlen suostumustilan version 2 oletusarvot evästebannerin kautta. On tärkeää varmistaa, että evästebannerin upotettu komentosarja on ladattu ennen kuin Google‑tageja lisätään verkkosivustosi <head>‑osion alkuun. Tämä vaihe on tärkeä, jotta CMP toimii oikein. Lue lisää Googlen suostumustilan versiosta 2 ilman GTM:ää (manuaalinen integrointi).

1. Avaa CookieFirst ja siirry “Domain Settings” ‑sivulle (Verkkotunnuksen asetukset).
  2. Etsi “Google consent mode settings” ‑osio (Googlen suostumustilan asetukset).
  3. Ota Googlen suostumustila käyttöön valitsemalla Enable Google Consent Mode päälle.
  4. Ota Googlen suostumustilan oletusarvot käyttöön evästebannerin kautta valitsemalla Set Google Consent Mode Defaults over cookie banner päälle.
  5. Aseta seuraavassa osiossa suostumustilan tyypit alueen mukaan. Huom. Jos olet EU:n alueella tai Euroopan talousalueella, suositus on jättää oletusarvot pois päältä. Jos olet EU:n ulkopuolella oleva käyttäjä, selvitä paras toimintatapa lakitiimisi kanssa.
  6. Viimeistele bannerin määritysasetukset klikkaamalla Save.

Kuvakaappaus Googlen suostumustilan asetuksista.

7. Siirry CookieFirstin hallintapaneelissa kohtaan “Settings for your domain" (Verkkotunnuksesi asetukset) ja valitse vasemmasta sivupalkista Embed Script (Upotettu komentosarja). Kopioi koodi “Content Delivery Network” ‑kohdan (Sisällönjakeluverkosto) koodiruudusta.
  8. Jos käytät sivustotyökalua, tarkista sen dokumentaatiosta, miten koodi lisätään kunkin sivun head‑tagiin.
  9. Liitä seuraava koodi kunkin sivun <head>‑tagiin (jos käytät sivustotyökalua, katso yllä olevat ohjeet). Liitä myös aiemmin kopioimasi CMP‑komentosarja aivan <head>‑tagin alkuun. Huomaa, että tämä vaihe on tärkeä, jotta CMP toimii oikein.

<script>

// Define dataLayer and the gtag function.

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

// Set default consent for specific regions according to your requirements

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied',

'regions':[<list of ISO 3166-2 region codes>]

});

// Set default consent for all other regions according to your requirements

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied'

});

</script>

<!--Banner script here!-->

Testaaminen Tag Assistantin avulla

Lue, miten voit ratkaista suostumustilaan liittyviä ongelmia Google Tag Managerin avulla.