Konfigurer CookieFirst til indhentning af brugersamtykke

For at registrere værdifuld indsigt og samtidig beskytte privatlivet for brugere skal du indhente samtykke fra dine websitebrugere. Vi anbefaler, at du bruger en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform) eller dit indholdsstyringssystem (CMS) til at indhente samtykke og sende det til Google.

Trin 1: Konfigurer et samtykkebanner

1. Opret en CookieFirst-konto.
  2. Konfigurer dit banner ved hjælp af guiden "Getting Started" (Kom godt i gang).
  3. Sørg for, at dit banner overholder kravene i Googles samtykkepolitik for brugere i EU.

Du kan få flere oplysninger om konfigurationen af bannere i implementeringsvejledningen til CookieFirst.

Trin 2: Konfigurer samtykketilstand

Foretag konfiguration ved hjælp af Google Tag Manager

1. Åbn Google Tag Manager, og gå til din container.
  2. Klik på Ny under "Tags", og navngiv tagget.
  3. Klik på Tagkonfiguration, og klik derefter på Find flere tagtyper i skabelongalleriet for fællesskabet. Søg efter "CookieFirst" i galleriet, og installer derefter "CookieFirst CMP-integration (samtykketilstand) efter CookieFirst.
  4. Gå til Indstillinger for dit domæne i CookieFirst-kontrolpanelet, og vælg derefter Indlejring af script i venstre sidebjælke. Kopiér dit domænes API-nøgle.
  5. Gå tilbage til Tag Manager, og indsæt derefter domænets API-nøgle.
  6. Konfigurer de standardindstillinger, du vil bruge, under "Indstillinger for standardsamtykketilstand".
  7. Tilføj en række for globale indstillinger, og lad "Regioner" stå tom. Du kan tilføje flere rækker for regionsspecifikke indstillinger ved at bruge kommaseparerede ISO 3166-2-landekoder i feltet "Region".
  8. Klik på Tilføj og derefter på Aktivering.
  9. Vælg "Initialisering af samtykke – alle sider", og klik derefter på Gem.
  10. Klik på Forhåndsvisning øverst til højre for at teste din container. Se testvejledningen nedenfor.
  11. Udgiv din container.

Konfigurer ved hjælp af en anden platform eller direkte fra dit websites kode

Du kan angive dine standardindstillinger for Googles samtykketilstand version 2 via cookiebanneret. Det er vigtigt at sikre, at dit script til indlejring af cookiebanner indlæses, før der tilføjes Google-tags øverst i <head>-sektionen på dit website. Dette trin er vigtigt for at bekræfte, at CMP'en fungerer korrekt. Få flere oplysninger om Googles samtykketilstand version 2 uden GTM (manuel integration).

1. Åbn CookieFirst, og gå derefter til siden "Domæneindstillinger".
  2. Søg efter sektionen "Indstillinger for Googles samtykketilstand".
  3. Slå kontakten Aktivér Googles samtykketilstand til/fra.
  4. Slå kontakten Angiv standardindstillinger for samtykketilstand via cookiebanner til/fra.
  5. I næste sektion skal du angive samtykketilstandstyperne baseret på region. Bemærk! Hvis du befinder dig i EU eller EØS, anbefales det, at du ikke deaktiverer standardindstillingerne. Hvis du er bruger uden for EU, skal du kontakte dit juridiske team for at finde den bedste fremgangsmåde.
  6. Klik på Gem for at færdiggøre dine indstillinger for bannerkonfiguration.

Et screenshot, der viser indstillingerne for Googles samtykketilstand.

7. Gå til Indstillinger for dit domæne i CookieFirst-kontrolpanelet, og vælg derefter Indlejring af script i venstre sidebjælke. Kopiér koden i kodefeltet under "Netværk til indholdslevering".
  8. Hvis du bruger et websiteværktøj, skal du gennemgå den tilhørende dokumentation for at finde ud af, hvordan du implementerer kode i "head-tagget" på hver side.
  9. Indsæt følgende kode i tagget <head> på alle sider (se vejledningen ovenfor, hvis du bruger et websiteværktøj), og indsæt derefter det CMP-script, du tidligere har kopieret, øverst i <head>-tagget. Bemærk, at dette trin er afgørende for at sikre, at CMP'en fungerer korrekt.

<script>

// Define dataLayer and the gtag function.

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

// Set default consent for specific regions according to your requirements

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied',

'regions':[<list of ISO 3166-2 region codes>]

});

// Set default consent for all other regions according to your requirements

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied'

});

</script>

<!--Banner script here!-->

Test ved hjælp af Tag Assistant

Få flere oplysninger om, hvordan du finder og løser problemer med samtykketilstand med Google Tag Manager.