Termly instellen om toestemming van gebruikers te verkrijgen

Als u waardevolle inzichten wilt krijgen terwijl u de privacy van de gebruiker beschermt, moet u toestemming van de gebruikers van uw website verzamelen. We raden u aan een platform om toestemming te beheren (CMP) te gebruiken of samen te werken met uw contentmanagementsysteem (CMS) om toestemming te verzamelen en naar Google te sturen.

Stap 1: Stel een toestemmingsbanner in

1. Meld u aan voor een Termly-account.
  2. Stel uw banner in met de wizard Aan de slag.
  3. Zorg dat uw banner voldoet aan de vereisten van het Google-beleid voor toestemming van gebruikers in de EU.

In de Termly-gids Voordat u begint vindt u meer informatie over banners instellen.

Stap 2: Stel de toestemmingsmodus in

Instellen met Google Tag Manager

1. Open Google Tag Manager en ga naar uw container.
  2. Klik in Tags op Nieuw en geef uw tag een naam.
  3. Klik op Tagconfiguratie en dan op Meer tagtypen ontdekken in de templategalerij van de community. Zoek in de galerij naar Termly en installeer 'Termly-platform om toestemming te beheren' van Termly.
  4. Ga in Termly naar Toestemmingsbeheer, selecteer Toestemmingsbanner en klik op Instellen.
  5. Klik op Insluiten naast 'Stap 2: Toestemmingsbanner insluiten' en kies de optie Google Tag Manager. Kopieer de UUID uit het vak.
  6. Vink het selectievakje 'Scripttag van Termly-platform om toestemming te beheren injecteren' aan in Google Tag Manager en plak de UUID uit stap 5 in het vak met het label UUID van Termly-website.
  7. Configureer onder 'Geavanceerde instellingen voor toestemmingsmodus' de standaardinstellingen die u wilt gebruiken.
  8. Klik op Toevoegen en dan op Activeren.
  9. Selecteer Initialisatie van toestemming - Alle pagina's. Klik daarna op Opslaan.
  10. Klik rechtsboven op Voorbeeld om uw container te testen. Volg de instructies voor testen hieronder.
  11. Publiceer de container.

Instellen via een ander platform of rechtstreeks via uw websitecode

1. Ga in uw Termly-account naar Toestemmingsbeheer, selecteer Toestemmingsbanner en klik op Installeren.
  2. Klik op Insluiten naast 'Stap 2: Toestemmingsbanner insluiten' en kies de gewenste installatieoptie. Kopieer de vereiste code.
  3. Als u een websitebouwer gebruikt, neemt u de documentatie van die websitebouwer door om te bepalen hoe u code in de <head>-tag van elke pagina kunt implementeren. Ga anders door met stap 4.
  4. Plak het CMP-script dat u eerder helemaal bovenaan de <head>-tag heeft gekopieerd, in de <head>-tag van elke pagina (volg de instructies hierboven als u een websitebouwer gebruikt). Deze stap is essentieel om te zorgen dat het CMP-script correct werkt.

Testen met Tag Assistant

Meer informatie over hoe u problemen met de toestemmingsmodus oplost met Google Tag Manager