Näin asetat Termlyn pyytämään käyttäjän suostumusta

Jos haluat saada arvokasta tietoa ja suojata samalla käyttäjien yksityisyyttä, sinun on pyydettävä suostumus verkkosivustosi käyttäjiltä. Suosittelemme, että keräät suostumuksen ja lähetät sen Googlelle suostumustenkäsittelyalustan (CMP) tai sisällönhallintajärjestelmän (CMS) avulla.

Vaihe 1: Ota käyttöön suostumusbanneri

1. Luo Termly-tili.
  2. Määritä banneri ohjatun "Getting Started" (Aloittaminen) ‑toiminnon avulla.
  3. Varmista, että banneri on Googlen EU‑käyttäjäsuostumuskäytännön (EUUCP) vaatimusten mukainen.

Lue lisää bannerin käyttöönotosta Termlyn "Before you start" ‑oppaasta.

Vaihe 2: Ota käyttöön suostumustila

Käyttöönotto Google Tag Managerin avulla

1. Avaa Google Tag Manager ja siirry säilöön.
  2. Klikkaa Tagit-kohdasta Uusi ja nimeä tagi.
  3. Klikkaa Tagin määritys ja sitten Löydä lisää tagityyppejä yhteisömalligalleriasta. Tee galleriassa haku "Termly" ja asenna sitten Termlyn suostumustenkäsittelyalusta.
  4. Valitse Termlyssä "Consent Management" (Suostumustenkäsittely) ja Consent Banner (Suostumusbanneri) ja klikkaa Install (Asenna).
  5. Klikkaa "Step 2: Embed Consent Banner" (Vaihe 2: Upota suostumusbanneri) ‑kohdan vierestä Embed (Upota) ja valitse Google Tag Manager ‑vaihtoehto. Kopioi ruudusta UUID.
  6. Merkitse Google Tag Managerista "Lisää Termlyn suostumustenkäsittelyalustan skriptitagi" ‑ruutu valituksi ja liitä vaiheessa 5 kopioimasi UUID "Termlyn verkkosivuston UUID ‑ruutuun.
  7. Määritä "Advanced Consent Mode Settings" (Suostumustilan edistyneen version asetukset) ‑kohdassa haluamasi oletusasetukset.
  8. Klikkaa Lisää ja sitten Triggerit.
  9. Valitse "Suostumuksen alustus – Kaikki sivut" ja klikkaa Tallenna.
  10. Testaa säilöä klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Esikatsele. Katso testausohjeet alta.
  11. Julkaise säilö.

Käyttöönotto toisen alustan kautta tai suoraan verkkosivuston koodista

1. Valitse Termly-tililtä "Consent Management" (Suostumustenkäsittely) ja Consent Banner (Suostumusbanneri) ja klikkaa Install (Asenna).
  2. Klikkaa "Step 2: Embed Consent Banner" (Vaihe 2: Upota suostumusbanneri) ‑kohdan vierestä Embed (Upota) ja valitse haluamasi asennusvaihtoehto. Kopioi tarvittava koodi.
  3. Jos käytät sivustotyökalua, tarkista sen dokumentaatiosta, miten koodi lisätään kunkin sivun <head>‑tagiin. Siirry muussa tapauksessa vaiheeseen 4.
  4. Liitä aiemmin kopioimasi CMP-skripti aivan <head>-tagin alkuun kunkin sivun <head>-tagissa (katso edellä olevat ohjeet, jos käytät sivustotyökalua). Huomaa, että tämä vaihe on tärkeä, jotta CMP toimii oikein.

Testaaminen Tag Assistantin avulla

Lue, miten voit ratkaista suostumustilaan liittyviä ongelmia Google Tag Managerin avulla.