Konfigurer Termly til indhentning af brugersamtykke

For at registrere værdifuld indsigt og samtidig beskytte privatlivet for brugere skal du indhente samtykke fra dine websitebrugere. Vi anbefaler, at du bruger en administrationsplatform for samtykke (CMP, Consent Management Platform) eller dit indholdsstyringssystem (CMS) til at indhente samtykke og sende det til Google.

Trin 1: Konfigurer et samtykkebanner

1. Opret en Termly-konto.
  2. Konfigurer dit banner ved hjælp af guiden "Getting Started" [Kom godt i gang].
  3. Sørg for, at dit banner overholder kravene i Googles samtykkepolitik for brugere i EU (EUUCP, EU User Consent Policy).

Du kan få flere oplysninger om konfiguration af bannerannoncer i guiden Before you start i Termly.

Trin 2: Konfigurer samtykketilstand

Foretag konfiguration ved hjælp af Google Tag Manager

1. Åbn Google Tag Manager, og gå til din container.
  2. Klik på Ny under "Tags", og navngiv dit tag.
  3. Klik på Tagkonfiguration, og klik derefter på Find flere tagtyper i Skabelongalleri for fællesskabet. Søg efter "Termly" i galleriet, og installer derefter "Termly Consent Management Platform" fra Termly.
  4. Gå til "Consent Management" i Termly, vælg Consent Banner, og klik på Install.
  5. Klik på Embed ud for "Step 2: Embed Consent Banner", og vælg Google Tag Manager-muligheden. Kopiér UUID fra feltet.
  6. Markér afkrydsningsfeltet "Inject Termly Consent Management Platform Script tag" i Google Tag Manager, og indsæt UUID'et fra trin 5 i feltet "Termly Website UUID"
  7. Konfigurer de standardindstillinger, du vil bruge, under "Advanced Consent Mode Settings".
  8. Klik på Add og derefter på Triggering.
  9. Vælg "Consent Initialization - All Pages", og klik derefter på Save.
  10. Klik på Preview øverst til højre for at teste din container. Se testvejledningen nedenfor.
  11. Udgiv din container.

Konfigurer ved hjælp af en anden platform eller direkte fra dit websites kode

1. Gå til "Consent Management" fra din Termly-konto, og vælg derefter Consent Banner,og klik på Install.
  2. Klik på Embed ud for "Step 2: Embed Consent Banner", og vælg den installationsmulighed, der passer bedst til dig. Kopiér den påkrævede kode.
  3. Hvis du bruger et websiteværktøj, skal du gennemgå det tilhørende dokumentation for at finde ud af, hvordan du implementerer kode i <head>-tagget på hver side. Ellers kan du gå videre til trin 4.
  4. I <head>-tagget på hver side (se vejledningen ovenfor, hvis du bruger et websiteværktøj), skal du indsætte det CMP-script, du kopierede tidligere, øverst i <head>-tagget. Bemærk, at dette er afgørende for at sikre, at CMP'en fungerer korrekt.

Test ved hjælp af Tag Assistant

Få flere oplysninger om, hvordan du finder og løser problemer med samtykketilstand med Google Tag Manager.