Ställa in Didomi för att inhämta användares samtycke

För att få värdefulla insikter och samtidigt skydda användarnas integritet måste du inhämta samtycke från webbplatsanvändarna. Vi rekommenderar att du använder en plattform för samtyckeshantering (CMP) eller använder ditt innehållshanteringssystem (CMS) för att inhämta samtycke och skicka det till Google.

Så här aktiverar du samtyckesläget i ditt Shopify-konto:

1. Logga in på ditt Shopify-konto.
  2. Klicka på Settings längst ned i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på Customer privacy på menyn.
  4. Öppna avsnittet Cookie banner och klicka på Set up banner.
  5. Bekräfta dina inställningar för utseende och placering och klicka sedan på Activate cookie banner.
  6. Bekräfta i vilka regioner bannern ska visas och klicka på Activate.

När du har aktiverat samtyckesbannern aktiveras samtyckesläget automatiskt.