Squarespacen käyttöönotto käyttäjän suostumuksen pyytämiseksi

Jos haluat saada arvokasta tietoa ja suojata samalla käyttäjien yksityisyyttä, sinun on pyydettävä suostumus verkkosivustosi käyttäjiltä. Suosittelemme, että keräät suostumuksen ja lähetät sen Googlelle suostumustenkäsittelyalustan (CMP) tai sisällönhallintajärjestelmän (CMS) avulla.

Suostumusbannerin käyttöönotto

Seuraa alla olevia ohjeita, jos käytät sisäänrakennettua Google Analytics ‐integrointia. Jos käytät Google Adsia koodin lisäämisen kautta, sinun on suoritettava lisävaihe suostumustilan käyttöönottamiseksi. Vieritä alas, niin näet lisätietoja.

Lisää Google Analytics ‐tunnus

1. Valitse Squarespace-sivuston etusivulta Settings (Asetukset).
  2. Klikkaa Developer Tools (Kehittäjätyökalut).
  3. Valitse External API Keys (Ulkoiset API-avaimet).
  4. Lisää Google Analytics ‐kenttään mittaustunnuksesi.
  5. Klikkaa Tallenna.

Evästebannerin käyttöönotto

1. Klikkaa Squarespace-sivuston etusivulta Website (Verkkosivusto).
  2. Valitse Website Tools (Verkkosivustotyökalut).
  3. Valitse Cookies & Visitor Data (Evästeet ja kävijädata).
  4. Vaihda Cookie Banner -asetukseksi On (Päällä).

Evästebannerin asetusten määrittäminen

1. Valitse Squarespace-sivuston etusivulta "Cookie Banner Type" ‐kohdasta Opt In and Out ‐bannerityyli. Näin verkkosivustosi kävijöillä on mahdollisuus joko hyväksyä tai hylätä evästeet.Huom. Kun valitset tämän bannerityylin, "Disable Analytics Cookies" (Poista Analytics-evästeet käytöstä) ‐valitsin on aina päällä. Näin muut kuin välttämättömät Squarespace Analytics- tai Google Analytics ‐evästeet eivät lataudu, kunnes kävijä hyväksyy evästeet.
  2. Klikkaa Tallenna.

Evästebannerin tekstin muokkaaminen (valinnainen)

1. Klikkaa Squarespace-sivuston etusivulta Website (Verkkosivusto).
  2. Valitse Website Tools (Verkkosivustotyökalut).
  3. Valitse Cookies & Visitor Data (Evästeet ja kävijädata).
  4. Klikkaa Cookies & Visitor Data ‐paneelista Customize (Muokkaa). Voit muokata vastuuvapauslauseketta “Disclaimer Text” -kohdassa siten, että se kuvaa Google Adsin käyttöäsi.
  5. Klikkaa yläpaneelista Tallenna.

Suostumustilan käyttöönotto

Jos käytät Google Adsia koodin lisäämisen kautta, ota suostumustila käyttöön tämän lisävaiheen ohjeita seuraamalla.

Suostumuksen lukeminen ja asettaminen lisätyn koodin kautta

1. Klikkaa Squarespace-sivuston etusivulta Website (Verkkosivusto).
  2. Valitse Website Tools (Verkkosivustotyökalut).
  3. Klikkaa Code Injection (Koodin lisääminen). Jos tässä kentässä on Google Ads ‐koodinpätkä, voit poistaa sen ennen jatkamista.
  4. Lisää otsikko-osioon seuraava koodi:

<script>

// Määrittele dataLayer ja gtag function.

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

// Aseta oletussuostumus tietyille alueille tarpeidesi mukaan

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied',

'regions':[<lista ISO 3166-2 ‑aluekoodeista>]

});

// Aseta oletussuostumus kaikille muille alueille tarpeidesi mukaan

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied'

</script>

<!--Bannerikoodi tähän!-->