Ställa in Sirdata för att inhämta användares samtycke

För att få värdefulla insikter och samtidigt skydda användarnas integritet måste du inhämta samtycke från webbplatsanvändarna. Vi rekommenderar att du använder en plattform för samtyckeshantering (CMP) eller använder ditt innehållshanteringssystem (CMS) för att inhämta samtycke och skicka det till Google.

Steg 1: Konfigurera en samtyckesbanner

1. Registrera dig för ett Sirdata-konto.
  2. Konfigurera bannern med Sirdata-guiden.
  3. Se till att bannern uppfyller kraven i Googles policy för användares medgivande inom EU (EUUCP) och välj att aktivera Google Consent Mode.

Mer information finns i Sirdata-dokumentationen.

Steg 2: Ställa in samtyckesläget

Ställa in med Google Taggstyrning

1. Öppna Google Taggstyrning och gå till behållaren.
  2. Klicka på Ny under Taggar och ge taggen ett namn.
  3. Klicka på Taggkonfiguration och sedan på Upptäck fler taggtyper i mallgalleriet för gruppen.
  4. Sök efter Sirdata i galleriet och installera sedan Sirdata CMP | Google Consent Mode by SirDataFR.
  5. Klicka på Retrieve Code i ditt Sirdata-konto. I koden letar du reda på partner-id:t (första avsnittet i fetstil) och konfigurations-id (andra avsnittet i fetstil) som visas:
https://cache.consentframework.com/js/pa/34693/c/h602L/stub
  1. Konfigurera de standardinställningar som du vill använda för alla regioner eller länder där samtycke krävs som standard, med hänsyn till Googles EUUCP.
  2. Markera kryssrutan bredvid Load Sirdata CMP script? och klistra in de id:n du samlade in i steg 5.
  3. Klicka på Lägg till och sedan på Utlösare.
  4. Välj Initiering av samtycke – Alla sidor och klicka på Spara.
  5. Klicka på Förhandsgranska högst upp till höger för att testa behållaren. Se instruktionerna för testning nedan.
  6. Publicera behållaren.

Konfigurera med en annan plattform eller direkt från webbplatskoden

1. Klicka på Retrieve Code i ditt Sirdata-konto. Kopiera det första kodavsnittet till Urklipp.
  2. I <head>-taggen på varje sida (läs anvisningarna ovan om du använder ett byggverktyg för webbplatser) klistrar du in följande kod följt av det CMP-skript som du kopierade tidigare högst upp i <head>-taggen. Tänk på att det här steget är avgörande för att CMP:n ska fungera korrekt.

<script>

// Define dataLayer and the gtag function.

window.dataLayer = window.dataLayer || [];

function gtag(){dataLayer.push(arguments);}

// Set default consent for specific regions according to your requirements

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied',

'regions':[<list of ISO 3166-2 region codes>]

});

// Set default consent for all other regions according to your requirements

gtag('consent', 'default', {

'ad_storage': 'denied',

'ad_user_data': 'denied',

'ad_personalization': 'denied',

'analytics_storage': 'denied'

});

</script>

<!--Banner script here!-->

Testa med Tag Assistant

Läs mer om hur du felsöker samtyckesläget med Google Taggstyrning.